Hlavní obsah

Fotbalisté hledali pohodu na golfovém hřišti, kraloval Plašil

SEEFELD

Na fotbalovém hřišti se nebojí tvrdých soubojů, často při tom padnou i hrubší slova. Ovšem jsou chvíle, kdy se i fotbalisté změní v uhlazené džentlmeny, kteří pochválí hru soupeře. Takovou proměnu s nimi dokáže udělat golf, kterému propadá stále více českých reprezentantů. Není divu, že pokud to jde, využijí blízkosti hřiště k partičce, při níž si vyčistí hlavu od fotbalových problémů.

Článek

Již tradičním místem soustředění českých reprezentantů bývá rakouské horské středisko Seefeld a hotel Dorint, v jehož bezprostředním okolí jsou k dispozici hned dvě velmi kvalitní a technická hřiště: devítijamková akademie uprostřed města a osmnáctijamkové náročné sportovní hřiště v kopci nad ním.

Jenže protože golf je vedle nádherného sportu také velkým žroutem času, většinou fotbalisté stihnou jen dvou- až tříhodinový pobyt na devíti jamkách v centru města. Tam vyrazila také v sobotu odpoledne skupinka golfistů, která se pravidelně o nové milovníky sportu džentlmenů rozrůstá.

Plašil hrál jako "ďábel" 

Aby složení "flajtů" bylo vyvážené, našel v ní místo i vedoucí týmu Karel Poborský, drajvy a paty předváděli překvapeným místním členům klubu a turistům také Jaroslav Plašil, Petr Čech, Radoslav Kováč, Tomáš Ujfaluši a Jaromír Blažek. Nechyběli ale ani rádci v podobě Libora Sionka a Stanislava Vlčka, kteří spoluhráče doprovázeli.

Za výborného hráče mezi fotbalisty obecně platí právě Poborský, který má aktuální hendikep 24,1. Hodně se však tentokrát činil především Plašil - z hřiště šel totiž v průměru ránu nad par na každé jamce, na amatéra velmi slušný výsledek.

Kováč měl na adresu Plašila slova uznání. "To je fakt ďábel, hrál velmi dobře, nádherně mu to létá. Možná ale, že vyrazíme i dneska a všechno bude jinak," prohlásil reprezentační stoper, když opouštěl dnešní trénink. Stejně jako na ten golfový byly ideální podmínky: v Seefeldu je dnes jedenáct stupňů a zcela jasno.

Reklama

Související témata: