Hlavní obsah

Do jednadvacítky byl místo Mazucha povolán teplický Rosa

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička po návratu z kvalifikačního duelu v Lichtenštejnsku doplnil tým o teplického obránce Antonína Rosu. Ten v mužstvu zastoupí stopera Ondřeje Mazucha, který v neděli přispěl vedoucím gólem k výhře 4:0, ale uviděl také druhou žlutou kartu v rozehrané kvalifikaci a ve středu v Kladně tak nebude moci nastoupit v utkání proti Arménii.

Článek

Trenéři už v neděli večer řešili, koho do týmu místo Mazucha povolají. Vybírali mezi původně nominovaným slávistou Michalem Švecem, který před kvalifikačním dvojutkáním vypadl kvůli poraněnému palci u nohy, a právě Rosou. Volba nakonec padla na teplického beka, jenž se v týmu "lvíčat" objeví podruhé.

Poprvé se v něm Rosa ocitl minulý měsíc, kdy byl do reprezentace také pozván až dodatečně před domácím zápasem s Lichtenštejnskem. Tehdy však do hry nezasáhl. Všeobecně se však očekává, že místo Mazucha v základní sestavě ve středu nastoupí ostravský Petr Cigánek, který už v neděli v Lichtenštejnsku odehrál závěrečnou půlhodinu.

Kalouda a Rajtoral mají menší problémy

Rosa se k mužstvu připojí dnes odpoledne a možná už stihne trénink v Přední Kopanině. Na něm se hráči budou věnovat hlavně regeneraci, vyhánět z těl únavu po nedělním zápase a také po dnešním náročném cestování. Z Lichtenštejnska vyráželi už v půl šesté ráno, dvě hodiny pak mladíci jeli autobusem na letiště do Curychu, odkud v půl desáté vyrazili směr Praha. Do Roztok u Prahy, kde jednadvacítka během soustředění bydlí, tak výprava dorazila až před polednem.

Po utkání v Lichtenštejnsku tak zůstane určitě mimo hru distancovaný Mazuch, drobné zdravotní problémy mají i záložníci Luboš Kalouda (achillovka) a František Rajtoral, kterého sužuje lehká viróza a dnešní trénink raději vynechá. Do středy ale mají být oba tito hráči fit.

Reklama