Hlavní obsah

Lavička: Zvládli jsme další kvalifikační krok

KLADNO

České reprezentaci do jednadvaceti let se povedlo úspěšně zvládnout další důležité utkání v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. Ve středečním utkání na Kladně čeští mladíci porazili stejně staré vrstevníky z Arménie 3:0 a do tabulky kvalifikace si připsali tři body. „Důležité je, že jsme zvládli další kvalifikační krok,“ řekl po utkání trenér českého výběru Vítězslav Lavička.

Foto: ČTK/Doležal Michal

Jiři Jeslínek se raduje po vstřeleném gólu s Bořkem Dočkalem.

Článek

Český tým měl raketový nástup a již po půlhodině zápasu vedl díky trefám Střeštíka, Jeslínka a Pekharta 3:0. „Vstup do zápasu se nám povedl, klukům to zvedlo sebevědomí,“ všiml si český trenér.

Skoro jako den a noc byl rozdíl mezi prvním a druhým poločasem z pohledu výkonu českého výběru. Zatímco v první půli se dařilo skoro vše, soupeře jsme do vážnější příležitosti nepustili, druhý poločas už tak jednoznačný nebyl. „V druhém poločase se hra hodně rozkouskovala. V porovnání s prvním poločasem už kvalita naší hry nebyla taková,“ zhodnotil Lavička.

O výsledku utkání z velké části rozhodl „domácí“ kladenský útočník Jiří Jeslínek. Druhý gól dal a na třetí centroval po úniku po pravé straně, když přesnou přihrávkou našel hlavičkujícího Tomáše Pekharta.

„Jirka je kvalitní hráč. Samozřejmě jsme počítali s tím, že se utkání hraje na Kladně. A tito hráči, kteří tady působí v klubu měli o to větší motivaci. Záměrem trochu bylo, že nastoupí Jirka, který v Lichtenštejnsku nehrál a tudíž měl energii,“ odkryl trochu z předzápasové taktiky český kouč.

Česká jednadvacítka se tímto úspěchem dostala na první místo ve druhé skupině před další favority Turecko a Ukrajinu, se kterými ještě budou lvíčata hrát s každými dva zápasy. „To že jsme se opticky dostali na první místo tabulky je zkresleno tím, že máme vyšší počet odehraných utkání než soupeři,“ zůstává na nohama na zemi Vítězslav Lavička.

Tabulka:
1. Česko 4 3 1 0 16:1 10
2. Ukrajina 5 3 0 2 10:5 9
3. Turecko 3 3 0 0 7:3 9
4. Arménie 5 1 1 3 2:10 4
5. Lichtenštejnsko 5 0 0 5 3:19 0

Reklama

Související témata: