Hlavní obsah

Holek utrpěl otřes mozku, ale nemocnici už opustil

KLADNO

Noc strávenou na chirurgickém oddělení kladenské nemocnice má za sebou záložník fotbalové reprezentace do 21 let Mario Holek. Brněnský hráč ve středečním duelu kvalifikace mistrovství Evropy proti Arménii, v němž mladí Češi vyhráli 3:0, utrpěl lehký otřes mozku a krátce upadl i do bezvědomí. Po důkladných neurochirurgických vyšetřeních a nočním pozorování byl ale už ve čtvrtek dopoledne propuštěn do domácího léčení.

Článek

"Mario už je v pořádku," řekl ČTK lékař reprezentační jednadvacítky Martin Held. Ve středu ale na kladenském stadiónu všem zatrnulo, když Holek zblízka dostal míčem do obličeje a bezvládně se sesunul k zemi. Na nosítkách byl odnesen do útrob stadiónu a vzápětí převezen do nemocnice.

Situace ale nakonec nebyla tak vážná, jak se původně zdálo. Holek se ve čtvrtek cítil o mnoho lépe než ve středu večer. "To mě strašně bolela hlava, ale vyspal jsem se z toho a už jsem celkem v pohodě," řekl ČTK hráč, kterého nepříjemný okamžik potkal dvacet minut před koncem duelu. "Vůbec si nepamatuju, jak k tomu došlo, prý mě trefil míč po nějakém trestňáku. Bolí mě z toho čelist a mám rozkousnutou dáseň. Probral jsem se až na masérském stole v kabině. Aspoň, že vím, že jsme vyhráli," uvedl Holek už s úsměvem.

Otřes mozku pro něj není žádnou novinkou, v kariéře jej utrpěl už třikrát. "A bylo to ještě horší než teď," řekl. Holek zatím neví, kdy se bude moci zapojit zpět do hry. Není prý vyloučeno, že by mohl stihnout nedělní zápas v Brně. "Uvidím, jak se budu cítit a co mi řekne náš klubový lékař," dodal Holek, než ho otec odvezl domů.

Reklama