Hlavní obsah

Po Brücknerovi může reprezentaci vést Rada

Karel FeltPrávo

Trenér Karel Brückner má po mistrovství Evropy 2008 u národního týmu skončit a jeho nástupcem by podle informací Práva mohl být dosavadní reprezentační asistent Petr Rada.

Článek

„O prodloužení Brücknerovy smlouvy jsme nediskutovali,“ řekl Právu manažer reprezentace a místopředseda ČMFS Vlastimil Košťál s tím, že ani nyní, když tým s předstihem postoupil na ME, nevidí důvod k diskusi o setrvání Brücknera.

Nynější trenér by se ani neměl zúčastnit v neděli 25. listopadu losování kvalifikace MS 2010 v jihoafrickém Durbanu.

„Brückner pojede 2. prosince do Luzernu na los mistrovství Evropy. O otázce nového trenéra samozřejmě musíme začít diskutovat co nejdříve a nebude to vůbec jednoduché,“ zdůraznil Košťál. Spekulace o Radovi nechtěl komentovat.

Dalším adeptem na post reprezentačního kouče se jeví Ivan Hašek, s nímž ale Košťál není zadobře. Zná ho jako kouče ze Sparty, kam ho přivedl, a není přesvědčen o jeho kvalitách ani výsledcích na lavičce. „Já si dovedu představit, že by se v případě nutnosti, kdyby šlo o reprezentaci, ti dva dokázali dohodnout,“ tvrdí však další místopředseda ČMFS, Jaroslav Vacek.

Do úvahy může přicházet i Karel Jarolím, Vítězslav Lavička je zatím trenérsky mladý a prý i příliš měkký. Jména jako Jaroslav Hřebík, Vlastimil Petržela jsou považována za nemožná, podobně jako návrat Jozefa Chovance. „Zahraniční kouč? Také by to byla cesta, ale tu v současnosti nevidím moc reálně, byť pro samotné hráče by to asi byl nejmenší problém,“ krčil rameny Košťál s tím, že o novém trenérovi se začne konkrétně diskutovat nejpozději na začátku příštího roku.

Reklama