Hlavní obsah

Šimůnek v kvalifikaci pomůže jednadvacítce

PRAHA

Velkou posilu získala před důležitými zápasy evropské kvalifikace fotbalová reprezentace do jednadvaceti let. Mužstvu v duelech s Tureckem a na Ukrajině pomůže uzdravený kapitán a obránce bundesligového Wolfsburgu Jan Šimůnek, který figuroval i v širší nominaci seniorské reprezentace, ale po dohodě kouče národního týmu Karla Brücknera a trenéra jednadvacítky Vítězslava Lavičky nakonec skončil v kádru "lvíčat". ČTK to řekl vedoucí reprezentace do 21 let Ivo Sekerka.

Článek

Roli možná sehrálo i to, že národní tým si už postup na mistrovství Evropy do Rakouska a Švýcarska zajistil, zatímco jednadvacítku čekají možná klíčové zápasy celé kvalifikace. Šimůnek, vicemistr světa do 20 let z letošního roku, se v juniorském výběru objeví poprvé od září. V říjnu proti Lichtenštejnsku a Arménii nehrál, protože se už připravoval se seniorskou reprezentací.

Šimůnek se tak v úterý dopoledne bude hlásit na srazu jednadvacítky, která hned odjede za přípravou do jabloneckých Břízek. Všichni nominovaní by měli dorazit, problémy s nakopnutým lýtkem měl jen ostravský obránce Petr Cigánek, ani on by však neměl chybět. Vedení jednadvacítky řeší, na jakých plochách bude trénovat, protože na severu Čech je nyní většina hřišť pod sněhem, takže v úterý odpoledne se budou "lvíčata" v Břízkách připravovat na hřišti s umělým trávníkem třetí generace.

Zápas s Tureckem se bude hrát v sobotu v Jablonci od 16:00, ve středu se tým představí na Ukrajině. Po čtyřech odehraných zápasech jsou mladí Češi v čele druhé skupiny s jednobodovým náskokem na Turecko, které ale má zápas k dobru. Třetí je s devíti body Ukrajina, který už má na kontě pět utkání. Do baráže o postup na ME postoupí dvě nejlepší mužstva skupiny.

Reklama