Hlavní obsah

Brückner: Se Slovenskem jde o kvalifikační utkání se vším všudy

Česká fotbalová reprezentace se v sobotu střetne ve svém předposledním utkání kvalifikace ME 2008 se Slovenskem, a český národní tým poprvé v rámci bojů o postup na evropský šampionát nastoupí do utkání s vědomím, že se mu vrcholová fotbalová soutěž roku 2008 nevyhne. "Zápas se Slovenskem je kvalifikační utkání se vším všudy," nepřipouští však jakékoliv podcenění domácí trenér Karel Brückner.

Článek

Fotbalová parta kolem českého trenéra si jistotu postupu vybojovala v posledním utkání kvalifikace, když senzačně porazila Německé fotbalisty na jejich půdě 3:0. "Nemyslím si, že by to hráči měli ještě v hlavách. Postup si užili v těch patnácti minutách. To nebude handicap," řekl na tiskové konferenci před sobotním kvalifikačním utkáním Brückner.

I proto může kouč národního týmu v utkání se Slovenskem vyzkoušet nové hráče a popřípadě nové herní styly. "Nemám rád slovo zkouška. O těch hráčích, které jsme povolali musíme být přesvědčeni," doplnil český stratég.

Na Letné proti našim východním sousedům možná dostanou příležitost někteří nováčci. Vinou zranění české brankářské jedničky Petra Čecha byli do reprezentace povoláni brankáři Daniel Zítka z Anderlechtu a Michal Daněk z Viktorie Plzeň. "Zítka je brankář s velmi dobrou výkonností. S asistentem Stejskalem jsme si říkali, že pokud budeme povolávat brankáře na třetí pozici, budeme volit mezi těmi mladšími," prozradil tajenku výběru nováčků Brückner.

V obrané linii by se mohl v národním dresu poprvé předvést mladý sparťan Michal Kadlec. Navíc byl k týmu povolaný jeho klubový kolega Jiří Kladrubský, který nahradí zraněného Libora Sionka, a nebýt povolání Jana Šimůnka k jednadvacítce, u české reprezentace by se dalo hovořit o generačních změnách.

Po sobotním utkání na Letné se Slovenskem se český národní tým představí v posledním zápase kvalifikace 21. listopadu v kyperské Nicosii s tamním reprezentačním mužstvem.

Reklama