Hlavní obsah

ČMFS chce v roce 2011 pořádat MS dvacítek, nebo ME do 21 let

PRAHA

Českomoravský fotbalový svaz by rád uspořádal v roce 2011 jeden ze dvou šampionátů mladých hráčů - buď mistrovství světa dvacítek, nebo mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let. Přihlášky je třeba podat v příštím roce. Po středečním zasedání výkonného výboru ČMFS to řekl jeho předseda Pavel Mokrý, který také potvrdil, že existuje i vize na uspořádání "velkého" mistrovství Evropy v roce 2020 společně se Slovenskem.

Článek

Mokrý se setkal před nedávnem s vedením Slovenského fotbalového svazu a obě strany projednaly možnosti spolupráce. "Pro pořádání seniorského šampionátu jsme si vyhodnotili jako nejbližší možný termín rok 2020," uvedl Mokrý. Pořádání turnajů mladých hráčů má však momentálně reálnější obrysy. "V úvahu přichází světový šampionát dvacítek, případně mistrovství Evropy do 21 let v roce 2011. Náš fotbal by si takový turnaj zasloužil. Každopádně bychom něco chtěli zkusit," řekl Mokrý.

Se slovenskou stranou jednal i o některých dalších projektech, existuje například možnost konání společného Superpoháru pro vítěze národních pohárů.

Mokrý rovněž oznámil zájem světové federace FIFA o konání futsalového mistrovství světa v roce 2012 v pražské Sazka Aréně. Jednání prý v současnosti probíhají. "Myslím, že bychom se o to mohli ucházet," uvedl Mokrý.

V plánu je také návštěva nového předsedy UEFA Michaela Platiniho v Praze, která by se měla uskutečnit na jeho vlastní přání. K oficiálnímu setkání českých funkcionářů s francouzským šéfem evropského fotbalu dojde nejspíš až v příštím roce. Platini má letos kalendář už plný, a tak nedorazí v navrhovaném termínu 19. prosince, kdy přijmou stříbrné fotbalisty z MS do 20 let členové parlamentu. "Dále jsme mu navrhli 6. ledna na večeru profesionálního fotbalu na Žofíně a 24. března při vyhlášení Fotbalisty roku," prozradil Mokrý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články