Hlavní obsah

Rozehnal: Z přebalování jsem měl strach, ale zvládám to skvěle

Radek MalinaPrávo

Fotbalový obránce David Rozehnal zažíval v poslední době nepříjemné chvilky, když jen zahříval lavičku anglického týmu Newcastle United. V posledním utkání Premier League už ale nastoupil a důvěře se i nadále těší v české reprezentaci. Před zápasem se Slovenskem Rozehnal vykládal o své pozici v ligovém klubu, nebo i přebalování malého syna Lucase.

Článek

V jakém rozpoložení jste dorazil na sraz reprezentace? V klubu jste v poslední době více seděl na lavičce než hrál?

Poslední zápas jsem byl v základní sestavě, takže jsem si zlepšil náladu. Snad jsem trenérovi ukázal, že do týmu patřím. Ale předtím to nebylo dobré. Jednou jsem hrál 11 minut, pak vůbec. Následně jsem byl s Portsmouthem na lavičce, ale za nepříznivého stavu jsem šel do hry už v 18. minutě. Netuším, jestli měl trenér pocit, že moje výkonnost není dostatečná. Možná mě chtěl nechat odpočinout, možná to bylo kvůli narození syna.

Zkoušel jste si s trenérem promluvit?

Ne. Ale už jsem se k tomu chystal. Byl jsem zklamaný, že nehraji. A důvod jsem neznal. Přitom předtím jsem byl osmkrát v základní sestavě. Chtěl jsem se ho zeptat, i kdyby jeho slova měla být nepříjemná. Ale po domácí prohře s Portsmouthem k tomu nebyla vhodná doba. A teď jsem se Sunderlandem šanci dostal. A myslím, že jsem odehrál dobrý zápas. I když mě mrzelo, že jsme nevyhráli.

Vám právě prohra 1:4 s Porstmouthem pomohla, že?

Mám z toho smíšené pocity. Ztratili jsme domácí neporazitelnost. Během prvních dvanácti minut bylo ve hře hodně chyb. Po střídání jsem se snažil hrát jednoduše, nic jsem nevymýšlel. A snažil se hlavně nezklamat.

Jak velkou vzpruhou v těchto těžkých chvílích byl několikatýdenní syn Lucas?

Obrovskou. Já i manželka si ho moc užíváme. I když jsme trošku unavení. Těšili jsme se na první úsměv. Nějaké náznaky byly, ale pořádně se asi bude smát až během srazu, takže já o to přijdu... Jsme překvapení, jaký je to fofr. Syn roste jako z vody. Už začínáme skládat jeho oblečení do krabic, protože z toho vyrostl. To jsem nečekal.

Pomáháte manželce hodně? Zvládáte přebalování?

Hlavní tíha leží na Petře. Ale i já v noci vstávám a snažím se jí vše ulehčit. Pomáhám hlavně právě s přebalováním. Nechci se chválit, ale jde mi to skvěle. Přitom jsem z toho měl strach.

Berete z tohoto pohledu reprezentační sraz i jako možnost trošku si odpočinout?

Budu upřímný a přiznám, že se těším, až se pořádně vyspím.

Byť postup na ME už má český tým jistý, v sobotu vás čeká prestižní bitva se Slovenskem. Co zápas přinese?

Slováci nemají co ztratit, budou nebezpeční. Doufám, že nedopadneme jako Němci, kteří při oslavě postupu doma schytali tříbrankový příděl od nás.

Reklama

Související témata: