Hlavní obsah

Fotbaloví mladíci půjdou na Turky asi bez Šimůnka

V arktickém podvečeru může po sobotním souboji s Turky v Jablonci fotbalové mladíky hřát bodový zisk nezbytný k účasti na mistrovství Evropy hráčů do 21 let.

Článek

V případě nezdaru však jejich postupové naděje takřka umrznou, pokud by je ovšem výrazněji neoživili hned ve středu na Ukrajině. Opět asi bude chybět opora obrany, kapitán Jan Šimůnek. Teď ho nevyřadí účast v Atýmu, ale zranění.

„Jsou to zřejmě prubířské zápasy pravdy, přímé souboje o postup,“ říká trenér Vítězslav Lavička. Jeho tým skupinu vede s deseti body, Turecko jeden ztrácí, ale má o zápas méně a zatím všechny tři duely vyhrálo. A Ukrajina má také na Čechy jednobodové manko, ale odehrála už o jedno utkání navíc.

Lavičkovi dělá starosti marodka. Zatímco střelce Pekharta by svalové problémy ze hry vyřadit neměly, obránce Cigánek s nakopnutým lýtkem a Šimůnek s nataženým stehenním svalem jsou na tom hůř. „Bohužel to nevidím moc reálně, pořád to cítím,” líčí obránce bundesligového Wolfsburgu Šimůnek a netuší, jestli stihne alespoň Ukrajinu.

Lavička: S hřištěm problém nebude

Češi strávili část týdne v Nymburku, v tamním sportovním centru absolvovali středeční i včerejší trénink. V Jablonci tomu bránily přívaly sněhu, ale na zápas prý bude vše v pořádku. „Hřiště je navíc vyhřívané, takže tam žádný problém nebude,“ uvažuje Lavička, zatímco záložník Mario Holek nepochybuje o tom, že domácí by měli být na zimu připraveni lépe: „Už jsme si to oťukali v posledním ligovém kole.“

Po duelech s Turky a Ukrajinci pro český tým kvalifikační podzim končí, závěrečné dva duely odehraje až příští rok v září, kdy naopak bude hostit Ukrajince a pojede do Turecka. „Máme to zatím dobře rozehrané,“ míní Holek.

Zápas začne v sobotu v 16 h, přímo vysílá Galaxie sport. Hlavním rozhodčím je Angličan Atkinson.

Předpokládaná sestava ČR: Švenger – Kúdela, Suchý, Mazuch, Švec – Rajtoral, Holek, Fillo, Dočkal – Střeštík, Pekhart.

Reklama

Související témata: