Hlavní obsah

Čeští mladíci se pokusí proti Turecku přiblížit postupu

PRAHA

Dva důležité zápasy čekají českou reprezentaci do jednadvaceti let v následujících pěti dnech. V kvalifikaci o postup na ME se utkají nejprve s Tureckem a ve středu s dalším spolufavoritem vyřazovacích bojů Ukrajinou. „Jsou to bez diskuse dva nejtěžší protivníci ve skupině a dá se říct, že nás čekají zápasy pravdy,“ říká na svazových stránkách trenér Vítězslav Lavička.

Článek

V sobotu odpoledne nastoupí lvíčata v Jablonci proti Turecku a chtějí-li reálně pomýšlet na postup ze skupiny, měli by soupeře z jihu Evropy porazit. Turecko má skupinu zatím skvěle rozehranou. Je sice na třetí pozici, ale má odehrány jen tři utkání, což je ze všech týmů nejméně. Navíc ani jedno z nich neprohrála.

„Turecko je silný kompaktní tým zaměřený na ofenzivu, který v kvalifikaci ještě nezaváhal. Navíc už má zápasy s Ukrajinou za sebou,“ řekl na adresu sobotního soupeře kouč českých lvíčat.

Trenér Lavička nebude moci tradičně počítat s teplickým střelcem Martinem Feninem, který je v kádru seniorské reprezentace, a bohužel ani s Janem Šimůnkem. Ten byl sice ke lvíčatům povolaný, ovšem omezuje ho svalové zranění. „S Honzou bychom byli samozřejmě silnější, bohužel je situace taková, jaká je,“ říká k absenci opory zadních řad český stratég.

Mladíci skupinu nerozehráli nejlepším způsobem, když v Arménii remizovali 1:1, ovšem od té doby proti papírově slabším soupeřům už nezaváhali. Lichtenštejnsko porazili doma 8:0, venku 4:0 a v posledním zápase v Kladně porazili Armény 3:0.

Jen co se lvíčata postaví v sobotu tureckým vrstevníkům, čeká je ve středu v Záporoží utkání s domácí Ukrajinou. Na ME 2009 postupují týmy po baráži, do které postupuje deset vítězů skupin a čtyři mužstva z druhých míst, která získala nejvyšší počet bodů.

1.Česká republika431016:110
2.Ukrajina530210:59
3.Turecko33007:39
4.Arménie51132:104
5.Lichtenštejnsko50053:190

Reklama

Související témata: