Hlavní obsah

Švenger: Převládá ve mně zklamání z výsledku

Ani chycená penalta brankáře Milan Švengra nepomohla českému týmu proti Turecku k lepšímu výsledku než 1:1. V utkání fotbalistů do jednadvaceti let v rámci kvalifikace o postup na ME 2009 český brankář v nastavení prvního poločasu za stavu 1:0 chytil penaltu. „Toto byla moje třetí chycená penalta během dvou měsíců,“ pyšnil se po utkání na tiskové konferenci dobrou bilancí Švenger.

Článek

Jak jste viděl utkání z pozice gólmana?

Tento zápas byl trochu o něčem jiném, než ty předchozí s Arménií a s Lichtenštejnskem. V těch jsem zase tolik práce neměl. Celkově ve mě převládá zklamání z výsledku.

Bylo cítit velké zklamání i teď po utkání mezi hráči v kabině?

Zatím ne, ale určitě to bylo zklamání. Protože pro nás to byla ztráta. Ale, že bychom si to nějak brali nebo, že bychom z toho byli dole, to ne.

Asi se to těžko bere bod takto za remízu, když jste většinu utkání vedli...

Určitě nás to mrzí. V takovémto zápase, kdy jsme brzy vedli jedna nula, jsme si to neměli nechat ujít. Měli jsme hrát. Navíc jsme dostali gól po standardce, které hodně trénujeme. Hodně si na nich zakládáme, je to škoda.

Kde došlo k chybě?

My jsme na to koukali s hráči hned po utkání v šatně. Hráč na prostředku u penalty byl úplně volný. Ještě jsme to ale nerozebírali detailně. Takže nevím, čí to byl hráč.

V prvním poločase jste to byl ale vy, kdo podržel český tým chycením penalty.

Jak rozhodčí písknul penaltu, byl jsem přesvědčený, že hned půjdu na levou stranu. Toto byla moje třetí chycená penalta během dvou měsíců. První dvě byly doprava, tak jsem si říkal, že zákonitě tato půjde doleva.

Poté, co jste vstřelili branku, jste se hodně zatáhli. Proč?

Měli jsme úkol hrát jako s každým jiným soupeřem. Dát brzy gól, což se nám podařilo. To, že to dopadlo takhle, si rozebereme až na hodnocení utkání v neděli. Mně tam chyběla komunikace mezi hráči a myslím si, že jsme polevili v agresivitě. Hrozně moc jsme roztahovali hřiště.

Reklama