Hlavní obsah

Střeštík: Ještě můžeme postoupit z prvního místa

Střelec reprezentační branky Marek Střeštík v zápase jednadvacítek proti Turecku ještě po remíze 1:1 nehází flintu do žita. V sobotním kvalifikačním utkání v Jablonci o postup na ME 2009 jeho zásluhou český tým dlouho vedl, ale přesto nedokázal udržet vítězství na svojí straně. „Myslím si, že nic není ztracené a můžeme ještě postoupit z prvního místa,“ řekl po utkání brněnský záložník.

Článek

Asi vás mrzí promarněná šance na získání tří bodů.

Mrzí to hodně, protože si myslím, že jsme bránili dobře. Ještě, když jsme to udrželi tak dlouho. Měli jsme nějaké protiútoky a je škoda, že jsme nedali gól. Teď musíme vyhrát na Ukrajině.

Neříkali jste si o ten gól vaší pasivitou?

Určitě jsme si o to říkali. O to víc mrzí, že jsme nedostali gól ze hry, ale ze standardky.

Vám se ale taky podařilo vstřelit gól ze standardní situace.

K tomu došlo po faulu na Rajtorala. Já jsem určený na zahrávání trestných kopů, stál jsem tam ještě s Lubošem Kaloudou a řekl jsem mu, že to kopnu. A spadlo to tam. Myslím, že gólman čekal střelu na bližší tyč, já jsem mu to dal na tu vzdálenější. Ještě tam dobře stínovali Kúdela s Martinem Fillem.

Očekávali jste, že se budou Turci prezentovat takto dobrým výkonem?

My jsme věděli o síle soupeře. Připravovali jsme se na to, ale že by nás nějak překvapili, to ne. Oni hráli hodně přes prostředek, hodně zahušťovali střed hřiště a útočili s bekama a to potom bylo těžké bránit, oni jsou skvěle technicky vyspělí.

Myslíte si, že je šance na postup už menší?

Určitě ne, my chceme pořád vyhrávat. Máme jasný cíl. Chceme postoupit. Tady ten zápas rozebereme, řekneme si chyby a musíme ten zápas na Ukrajině vyhrát. Myslím si, že nic není ztracené a můžeme ještě postoupit z prvního místa.

Jak se vám vůbec hrálo v takovém nevlídném počasí?

Byla trochu zima a trávník byl zmrzlý. Ale na podmínky se nemůžeme vymlouvat, měli jsme vyhrát.

Myslíte si, že počasí mohlo být výhodou pro vás?

Myslím si, že ne. Ani jeden tým nemá rád takovou zimu. Neviděl bych to jako výhodu.

Na Ukrajině vás ve středu čeká asi ještě větší zima.

To asi určitě. Nejedeme tam ale kvůli ničemu jinému, než vyhrát.

Reklama

Související témata: