Hlavní obsah

Jarolíma mrzí, že se musí na reprezentaci jen dívat

BERLÍN

Český záložník David Jarolím trpí tím, že v závěrečném kvalifikačním bloku musí pouze přihlížet zápasům fotbalové reprezentace. Osmadvacetiletý hráč, jehož momentálně trápí problémy s kolenem, však věří, že si příští rok zahraje na mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku. "Jenom se dívat mě rozčiluje," přiznal hráč bundesligového Hamburku v rozhovoru pro deník Hamburger Abendblatt.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Jarolím při tréninku české fotbalové reprezentace - ilustrační fotografie.

Článek

Jarolíma, který je podle časopisu Kicker momentálně šestý nejlépe hodnocený hráč německé bundesligy, stále trápí zraněné koleno, kvůli němuž nebyl nominován na sobotní prestižní duel proti Slovensku, chybět bude i ve středu na Kypru. Trenér Karel Brückner jej však nevpustil na trávník ani v říjnovém utkání v Mnichově proti Německu, které Češi senzačně vyhráli 3:0.

"Spokojen jsem nebyl, ale víc bych to momentálně raději nerozváděl," řekl Jarolím vyhýbavě. Cesta do týmu pro šampionát v Rakousku a Švýcarsku, kam se český tým už kvalifikoval, vede podle odchovance Slavie přes vynikající výkony v lize. "Když dokážu v bundeslize potvrdit své výkony, pak mě národní trenér nemůže opominout," věří Jarolím.

Zatím ale ještě nevydrží plnou tréninkovou zátěž. "Ještě to není zcela vyléčené, ale do příštího víkendu proti Rostocku mám ještě trochu času," dodal český špílmachr s nadějí, že se vrátí do sestavy svého klubu. Pro příštích šest měsíců pak má jasný cíl. "Uzdravit se, předvést se v bundeslize, být nominován do národního mužstva a hrát na mistrovství Evropy," shrnul Jarolím.

Reklama