Hlavní obsah

Do čeho kopnu, to spadne do branky, pochvaluje si Pudil

Tomáš Fliegl (Nikósie)Sport.cz

Šťastný byl po středečním utkání na Kypru Daniel Pudil. Záložník pražské Slavie otevřel skóre kvalifikačního duelu a ve svém třetím zápase v národním celku slaví první gól. „Měl jsem štěstí, stejně jako v poslední době,“ zářil bezprostředně po duelu Pudil. Premiérovou reprezentační trefu zaznamenal v jedenácté minutě zápasu, když šajtlí překvapil domácího gólmana.

Článek

„Chtěl jsem střílet na druhou tyč, ale netrefil jsem míč ideálně. Měl jsem štěstí, i gólman situaci podcenil. Do čeho kopnu, to v poslední době spadne do branky,“ pochvaluje si střelec šťastného gólu v ligovém utkání proti Žižkovu. Svoji trefu věnuje přítelkyni Veronice. „Před zápasem mi přála hodně štěstí a psala mi, že dám gól,“ přiblížil věštecké schopnosti své slečny fotbalista.

Národní tým utkání zvládl s bravurou, domácí neměli šanci uloupit nějaký bod. „Nebylo to úplně jednoduché, jen jsme asi měli dát dřív druhý gól a byl by klid. Do ničeho jsme soupeře nepustili, zvládli jsme to dobře,“ zhodnotil derniéru kvalifikačního cyklu Pudil.

Z posledního zápasu bojů o Euro 2008 si mladík odnesl dres útočníka Konstantinoua, který byl nejnebezpečnějším hráčem Kypru. „Dres si nechám, sbírám je. Je to už můj asi šedesátý,“ řekl slávistický mladíček. „Je ze zápasu, kdy jsem vstřelil první reprezentační gól. Takže bude patřit mezi nejdůležitější,“ přiblížil hodnotu svého nového přírůstku.

Reprezentanti si pohlídali první místo ve skupině a zároveň šanci na výhodnější výchozí pozici pro los závěrečného turnaje. „Pomůže nám to v sebevědomí, už se těšíme na Euro,“ řekl Pudil. Nadějný fotbalista je jedním z těch, kteří budou o pozici ve třiadvacetiletém kádru ještě bojovat. „Když budu odvádět dobré výkony, třeba nominace přijde. Určitě by to byl sen se tam podívat,“ připustil Daniel Pudil.

Reklama

Související témata: