Hlavní obsah

Hráči si vítězné rozloučení s kvalifikací ohromně pochvalovali

Karel Felt,Tomáš Fliegl, (Nikósie)Sport.czPrávo

Zápas české fotbalové reprezentaci na Kypru vyšel výborně. Záhy se trefil Daniel Pudil, Jan Koller pak načal druhou padesátku gólů v národním týmu. „Byl to normální gól po rohovém kopu. Jen jsem se soustředil, abych míč dobře trefil hlavou. Už před tím jsem se mohl zapsat mezi střelce, ale trefil jsem tyč. Míč nešel do prostor, kam bylo třeba,“ popsal gól český kanonýr.

Článek

„Potřebovali jsme dobré výsledky. Podzim se nám vydařil a postupně se zvedalo sebevědomí všech hráčů. Víme, co máme hrát. Opět se nám daří. Los mistrovství Evropy ani světa zatím neřeším,“ dodal k vydařenému podzimu Koller.

Daniel Pudil u své úvodní trefy přiznal, že to nebyla ideální rána. "Měl jsem jako v poslední době poněkolikáté štěstí. Chtěl jsem střílet na druhou tyč a gólman ten míč trochu podcenil. Šel tam na efekt, ale pro mne dobře, spadlo to tam. Svoji trefu věnuji přítelkyni Veronice, která mi před zápasem řekla, že vstřelím gól. A to jsem mohl dát ještě alespoň jeden," líčil a připomněl, že si po boji vyměnil dres s Konstantinuem. "Je asi šedesátý v mé sbírce,“ liboval si.

Svoji premiéru v reprezentačním dresu absolvoval mezi tyčemi Daniel Zítka. „I kdyby to byl první a zároveň poslední zápas za reprezentaci, splnil se mi velký sen. Náramně jsem si to užil. Za takovou obranou se chytá výborně. Vůbec jsem nebyl nervózní, i když Kypřané měli pár nebezpečných střel,“ usmíval se dvaatřicetiletý nováček.

Galásek: Nebylo to lehké

David Rozehnal vedl tým do poslední bitvy jako kapitán: „Byl to pro mne obrovský zážitek a nikdy na to nezapomenu. Zápas s Kypřany nebyl vůbec jednoduchý, ale my jsme dokázali splnit to, co jsme si přesevzali - vyhrát tady a skončit ve skupině první.“ Jeho kolega ze stoperské dvojice Radoslav Kováč si liboval: „Věděli jsme o jejich síle. Chodil do naší obrany ostře. Konstantinu má navíc výbornou hlavu, ale zvládli jsme to na nulu, což je super.“

Tradičně kvalitní defenzivní práci odvedl uprostřed obrany Tomáš Galásek: „Dnes to nebylo lehké, jak by se podle výsledku zdálo. My jsme ale brzy vedli a hráli svoji hru. Mohli jsme se zatáhnout do hlubokého obraného bloku," popisoval. A celá kvalifikace z jeho pohledu? "Byla velice těžká, o to cennější je první místo ve skupině. Paradoxně pro nás byl nejtěžší právě domácí zápas s Kyprem.“

Reklama

Související témata: