Hlavní obsah

Češi budou při losování MS v prvním koši

PRAHA

Z elitního prvního koše bude taženo Česko při nedělním losu kvalifikace fotbalového mistrovství světa 2010 v Durbanu, který od 17 h vysílá ČT4. "Jedeme tam s tím, aby se schůzka na téma kvalifikačního kalendáře uskutečnila co možná nejpozději, aby u ní mohl být už nový trenér české reprezentace," řekl deníku Právo místopředseda svazu Jaroslav Vacek.

Článek

Evropa (53 zemí) bude rozlosována do osmi šestičlenných a jedné pětičlenné skupiny. Přímo postupují vítězové, osm nejlepších týmů z druhých míst se utká v baráži o čtyři místa.

„Hned po losu nebudeme jednat o kvalifikačním kalendáři, stejně by těžko došlo na místě k dohodě. Jedeme tam s tím, aby se schůzka na toto téma uskutečnila co možná nejpozději, aby u ní mohl být už nový trenér české reprezentace. Krajní variantou pak je, že kalendář vytvoří počítač,“ řekl místopředseda svazu Jaroslav Vacek, který je v JAR přítomen společně s předsedou svazu Pavlem Mokrým a generálním sekretářem Rudolfem Řepkou.

Do kvalifikace se přihlásilo celkem 200 zemí, přičemž Jihoafrická republika má účast jako pořadatel jistou. Losovat se budou zítra kontinentální kvalifikace nejen v Evropě, ale i v Severní a Střední Americe a Africe, která má už za sebou předkvalifikaci. Hraje se už také v Asii a běží i kvalifikace Austrálie a Oceánie.

Nejdále už je jihoamerická kvalifikace, která probíhá v desetičlenné skupině každý s každým a jsou již odehrána tři kola. Na MS Evropa dodá 13 týmů, Afrika 6, Jižní Amerika a Asie po 4, Severní a Střední Amerika 3, o dvě místa se pak utkají v baráži vítěz Austrálie a Oceánie, a těsně nepostupující týmy z obou části Ameriky a Asie.

Rozdělení Evropy do košů pro los:
1.: Česko, Itálie, Španělsko, Německo, Francie, Portugalsko, Nizozemsko, Chorvatsko, Řecko
2.: Anglie, Rumunsko, Skotsko, Turecko, Bulharsko, Rusko, Polsko, Švédsko, Izrael
3.: Norsko, Ukrajina, Srbsko, Dánsko, Severní Irsko, Irsko, Finsko, Švýcarsko, Belgie
4.: Slovensko, Bosna a Hercegovina, Maďarsko, Moldávie, Wales, Makedonie, Bělorusko, Litva, Kypr
5.: Gruzie, Albánie, Slovinsko, Lotyšsko, Island, Arménie, Rakousko, Kazachstán, Ázerbájdžán
6.: Lichtenštejnsko, Estonsko, Malta, Lucembursko, Černá Hora, Andorra, Faerské ostrovy, San Marino

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články