Hlavní obsah

Česká delegace v Durbanu slyšela pochvalu za kvalifikační závěr

Pochvalná slova ze všech stran sklidila delegace Českomoravského fotbalového svazu v předvečer nedělního losování kvalifikace o postup na MS v roce 2010. V Durbanu prý někteří delegáti už v sobotu během slavnostního banketu neváhali osobně přijít pogratulovat funkcionářům k vydařenému závěru evropské kvalifikace, především pak k suverénnímu vítězství v Německu.

Článek

Češi dorazili do třímiliónového jihoafrického přístavu na pobřeží Indického oceánu po složité cestě v pátek navečer. "Město je na první pohled hodně zanedbané, cestovat do něj se cizincům nedoporučuje, po setmění nemáme opouštět hotel. Ten leží na pláži, ale ze všech stran ho důrazně stráží policie," popsal pro ČTK situaci v dějišti losování předseda ČMFS Pavel Mokrý, který je v čele tříčlenné delegace. V ní jsou ještě místopředseda Jaroslav Vacek a také generální sekretář Rudolf Řepka.

V sobotu večer se česká delegace zúčastnila banketu, na kterém promluvil šéf FIFA Joseph Blatter i předseda organizačního výboru MS. Na místě už byli zástupci všech 208 členských zemí FIFA.

Ohlas vyvolaly výhry Chorvatů a Čechů

Ještě předtím ale Češi usedli k jednacím stolům na pracovních schůzkách s protějšky z Chorvatska, Švýcarska, Gruzie a Norska. "Každý zde ještě probírá závěr evropské kvalifikace a ohromný ohlas mají především vítězství Chorvatů v Anglii a české vítězství v Německu," uvedl Mokrý. S gratulací podle něj přispěchali za českou výpravou i zástupci fotbalově exotických zemí z Indie či Aruby.

Losování začne v neděli v 16:00, složení skupin evropské zóny začne nabírat na obrysech o hodinu později. Akt přímo odvysílá Česká televize.

Reklama