Hlavní obsah

Reprezentace sází na jistotu klidu v Seefeldu, ten se už na Čechy těší

SEEFELD

Sázkou na jistotu je volba ubytování českých fotbalistů během mistrovství Evropy 2008. Svěřenci Karla Brücknera už popáté zamíří do tyrolského Seefeldu, kde mimo jiné bydleli před bronzovým ME 2004. Malebné městečko v polovině prosince zakrývá metrová sněhová peřina, pohádkové scenérie a zasněžené masívy rakouských Alp ale fotbalisté počátkem června už neuvidí. „Přátelé se vrací. Češi už u nás byli několikrát, moc se na jejich další pobyt těšíme,“ řekl Sport.cz a ČTK starosta Seefeldu Werner Frießer.

Článek

Oceněním místních podmínek je i skutečnost, že čeští fotbalisté budou bydlet v Seefeldu, přestože odehrají všechny tři zápasy v základní skupině ve Švýcarsku. Šampionát zahájí v Basileji duelem s domácí reprezentací, pak změří síly v Ženevě s Portugalskem a Tureckem. Národní tým tak zvolil podobnou variantu jako před rokem během mistrovství světa v Německu. Ze sídla ve Westerburgu létal na zápasy a podobné to bude i v Rakousku. Letiště v Innsbrucku je vzdálené přibližně dvacet kilometrů. „Těšíme se na české hosty, kteří se u nás cítí dobře,“ uvedl Frießer.

Seefeld je od Prahy vzdálen přibližně 500 kilometrů, nejlepší cesta pro české fanoušky vede přes bavorský Mnichov. Městečko s třemi tisícovkami obyvatel je známé jako centrum lyžování, vedle skokanského můstku je zde i několik sjezdovek. Po nich se o víkendu proháněly desítky nadšenců, další sportovci se klouzali na celkem 266 kilometrech tras pro běžkaře. Tréninkové hřiště u skokanského můstku je od hotelu vzdálené necelých deset minut jízdy po úzké asfaltce, zamčený areál je nyní stejně jako zbytek města zakrytý sněhem.

V hotelu Češi nejspíše obsadí dvě patra

V hotelu Vital Royal Spa Dorint česká výprava nejspíše obsadí dvě patra. Národní tým si předběžně zamluvil 60 ze 126 pokojů, klasický dvoulůžkový stojí 250-300 eur za noc. Místnost je stylově vybavena prostorným dvoulůžkem, psacím stolem a dvěma křesly pro odpočinek. Samozřejmostí je připojení na internet a plazmová televize. Z terasy se fotbalisté mohou kochat výhledem na Alpy. Konečná cena za pobyt není zatím stanovena, vše probíhá v koordinaci se zástupci UEFA. Budova má osm pater, z nichž dvě jsou podzemní. V nich je regenerační centrum s bazénem, saunou i posilovnou, stejně jako knihovna. Tu bude realizační tým využívat pro taktické porady.

Cestu do jídelny lemují dřevěné vitríny s archivními víny, pro stravování národního týmu bude připravena separátní místnost s vlastní terasou. Pod střechou hotelu je dvoupatrové prezidentské apartmá, v něm se zájemce může za 600 eur na den mimo jiné z prosklené kopule kochat výhledem na Alpy. „S trenérem si neustále vyměňujeme požadavky, jsme přátelé,“ popsal Sport.cz a ČTK svůj vztah s Karlem Brücknerem ředitel hotelu Sven von Jagemann. „Česká reprezentace jako jeden z favoritů šampionátu je pro nás skvělou reklamou,“ dodal sympatický Němec, jehož největším oblíbencem je útočník Jan Koller.

V hotelu se chtěli během šampionátu ubytovat ruští fotbalisté, přednost dostali svěřenci karla Brücknera. „Češi pro nás vždy byli volbou číslo jedna,“ upozornil von Jagemann. V hotelu bydleli fotbalisté Besitkase Istanbul či Olympiakosu Pireus, pravidelně do něj jezdí televizní hvězdy, herci a další prominentní hosté. Jedním z nich budou už za půlroku i čeští fotbalisté, kteří by formálně ubytování měli potvrdit příští týden.

Reklama

Související témata: