Hlavní obsah

Trenér Soukup opouští "lvíčata" a od léta povede mladíky v Egyptě

PRAHA

Kouč fotbalové reprezentace do jednadvaceti Vítězslav Lavička musí na konci roku shánět nového asistenta. Realizační tým "lvíčat" totiž k poslednímu prosinci opouští Miroslav Soukup, který dovedl v červenci dvacítku ke stříbrným medailím na mistrovství světa v Kanadě. „Trenér Soukup odchází v létě na angažmá do Egypta k reprezentační dvacítce,“ vysvětlil v úterý důvod změny předseda ČMFS Pavel Mokrý.

Článek

Úspěšný kouč se již domluvil se svým brněnským klubem, kde vykonává taktéž funkci asistenta, na ukončení spolupráce po jarní části Gambrinus ligy. Poté se přesune na lavičku egyptské reprezentace do 20 let. Novou tvář do svého realizačního týmu tak nejspíše v příštím roce bude shánět i hlavní trenér momentálně pátého celku nejvyšší české soutěže Petr Uličný.

Soukup je u nejsledovanějšího mládežnického výběru teprve necelý půlrok, předtím dovedl dvacítku k titulu vicemistrů světa v Kanadě. Lavička si jej přivedl to realizačního týmu poté, co nahradil Ladislava Škorpila. Tomu srazilo vaz neúspěšné vystoupení na červnovém mistrovství Evropy v Nizozemsku.

„Je to další krok v mé kariéře. Věřím, že současná dvacítka vytvoří základ tohoto týmu. Na spolupráci s Lavičkou se moc těším,“ vyprávěl nadšeně Soukup dva dny po prohraném torontském finále MS dvacítek.

Kdo Soukupa ve funkci asistenta reprezentace do 21 let nahradí, není zatím známo. „Je to opravdu čerstvá věc. Naposledy jsem se s Lavičkou setkal včera, něco v hlavě už má, ale ještě mi to neprozradil,“ řekl novinářům v strahovském sídle ČMFS svazový předseda Mokrý. Podle něj by měl být Soukupův nástupce znám v lednu. Jednadvacítku čeká v novém roce první sraz v únoru, kdy proběhne týmové soustředění. V březnu pak "lvíčata" vyrazí k přípravnému duelu do Francie.

Reklama