Hlavní obsah

Fotbalová reprezentace se bude scházet na Kypru na etapy

PRAHA

Jen poloprázdný vyrazí v neděli odpoledne z Prahy do kyperské Larnaky letecký charter s fotbalovou reprezentací, kterou čeká u Středozemního moře čtyřdenní pobyt. Během něj se český výběr střetne s řeckou rezervou a v oficiálním duelu nastoupí proti Polsku. Národní tým se ale bude sjíždět do Larnaky na etapy, byť hlavní část výpravy vyrazí z Prahy.

Článek

Ve strahovském hotelu Crown Plaza se však v neděli v poledne sejde nakonec možná více hráčů, než se původně očekávalo. Předně dorazí všichni hráči z české nejvyšší soutěže, ale trenéru Karlu Brücknerovi se budou hlásit například i fotbalisté působící v Německu (Blažek, Koller, Galásek, Šimůnek, Fenin, Jarolím), Belgie (Zítka, Polák, Vlček) a také z Anglie (Baroš, Čech, Matějovský).

"Ale například hráči z italské ligy (Grygera, Jankulovski, Ujfaluši) dorazí přímo na místo. Na Kypru se bude hlásit také Mario Holek, který se svým novým klubem Dněpr Dněpropetrovsk od středy připravuje ve stejné destinaci," řekl ČTK mluvčí národního týmu Lukáš Tuček.

Rajnoch se vrátí po pár dnech

Trenér Brückner nebude mít pohromadě ani realizační tým: jeho asistent Petr Rada totiž v roli hlavního kouče Teplic pobývá na Kypru již několik dnů, totéž platí o vedoucím mužstva Karlu Poborském. Původně plánoval zůstat na Kypru také nováček Jan Rajnoch, který zde trávil poslední dny s Mladou Boleslaví, ale Středočeši si pobyt o něco zkrátili, a tak se hráč po krátkém pobytu ve vlasti připojí k týmu v Praze.

Přímo na Kypr naopak odcestují i Libor Sionko a Zdeněk Pospěch z FC Kodaň, stejně jako David Rozehnal, protože jeho Newcastle na rozdíl od dalších anglických klubů s českými fotbalisty hraje své utkání až v neděli odpoledne.

V Larnace se Češi ubytují v hotelu Golden Bay, úterní duel sehrají v úterý od 16:50 SEČ pod hlavičkou ČR2 proti stejnému výběru Řecka v půl hodiny vzdálené Nikósii. Středeční oficiální zápas proti Polsku se bude hrát od 20:30 v Larnace.

Reklama

Související témata: