Hlavní obsah

Na Kypr odletí fotbalová reprezentace bez tří opor

LARNAKA

Česká fotbalová reprezentace odletí v neděli na dvojzápas na Kypru bez tří opor. Už na konci minulého týdne vyřadilo svalové zranění kapitána týmu a oporu Arsenalu Tomáše Rosického. V sobotu se omluvili kvůli problémům s kolenem Marek Jankulovski z AC Milán a pro potíže s břišními svaly Tomáš Galásek z Norimberku.

Článek

Trenér národního týmu Karel Brückner povolal teplického obránce Josefa Kaufmana a sparťanského záložníka, dalšího člena stříbrné dvacítky z MS v Kanadě, Ondřeje Kúdelu. Na Kypru bude mít reprezentační kouč k dispozici celkem 27 hráčů. Podstatná část týmu odletí v neděli po poledni z Prahy, hráči z italské nejvyšší soutěže - David Rozehnal a Tomáš Ujfaluši, stejně jako gólman Petr Čech a kodaňská dvojice Libor Sionko se Zdeňkem Pospěchem přiletí do Larnaky individuálně. V neděli v podvečer čeká český tým trénink, v pondělí už by měla být sedmadvacítka nominovaných kompletní.

Kypr je v tomto období centrem příprav fotbalových klubů i reprezentací z různých koutů Evropy. V hotelu Golden Bay u středomořských pláží v Larnace bude od neděle bydlet nejen česká reprezentace, ale už tu sídlí například i Dněpr Dněpropetrovsk, kam před pár týdny přestoupil Mario Holek, rovněž  povolaný trenérem Karlem Brücknerem na přípravný dvojzápas.

„Trenér Dněpru Oleg Protasov neřekl k mojí nominaci ani slovo, plně ji respektuje. V neděli odpoledne hrajeme přípravné utkání s Libercem a hned po něm se převléknu z modrých klubových barev do červených reprezentačních a přestěhuji se na jiný pokoj. Moc se na sraz těším, vždyť největší české fotbalové hvězdy znám jen z televize. A také si popovídám česky. Ve středu večer se zase přestěhuji k Dněpru,“ říkal v sobotu Mario Holek.

V příjemném prostředí se připravují i další české týmy. Liberec bydlí o dva hotely dál než reprezentace, Jablonec, Teplice a České Budějovice jsou ve třicet kilometrů vzdáleném středisku Agia Napa. Odtud za národním týmem přijedou asistent trenéra a kouč Teplic Petr Rada i čerstvě nominovaný Kaufman... „Po poledni ještě máme trénink,“ říkal Petr Rada. V úterý v Nikósii čeká Brücknerův výběr duel s řeckým ligovým výběrem a ve středu v Larnace oficiální zápas s Poláky, kteří v sobotní přípravě na Kypru zdolali 1:0 Finsko.

Reklama

Související témata: