Hlavní obsah

Místo nemocného Brücknera povede reprezentaci na Kypru Rada

LARNAKA

Petr Rada, který je s Teplicemi v třicet kilometrů vzdáleném středisku Agia Napa, absolvoval v neděli s týmem trénink, pak odvezl mladíky z jednadvacítky Smejkala a Mareše na letiště a přijel do hotelu Golden Bay, kde bydlí reprezentace. Tady už čekali v sobotu povolaný teplický obránce Josef Kaufmann a masér Eduard Poustka.

Článek

Rada nedělal z faktu, že povede reprezentaci ve dvou zápasech, žádnou vědu. „Trenér Brückner je indisponovaný, což jsem také zažil, a my povedeme s Jardou Šilhavým tým ve dvou přípravných zápasech. On má od trenéra Brücknera určitě víc informací, protože byl v Česku. Nic se na původním plánu nemění. Nedělní trénink byl regenerační, pondělní bude předzápasový,“ řekl Petr Rada před příjezdem národního týmu.

„S trenérem Brücknerem budu v telefonickém spojení. Třeba si zavoláme v úterý i během utkání s řeckým výběrem a to středeční s Polskem možná uvidí na polské televizi. Nedělám z toho nic mimořádného,“ dodal reprezentační asistent a lodivod Teplic. Poláci v sobotu v přípravě porazili Finy.

„Nejprve jsem si myslel, že si ze mne trenér dělá legraci. Teď mám takovou příjemnou trému,“ přiznal ještě v teplickém oblečení další z nováčků Josef Kaufman.

V sousedním hotelu Lordos sídlí Liberec, o třicet kilometrů dál v Agia Napa jsou Jablonec, již zmíněné Teplice a České Budějovice. Odtud dorazil i člen realizačního týmu Karel Poborský.

Reklama

Související témata: