Hlavní obsah

Baroš věří, že v Portsmouthu najde ztracenou formu

LARNAKA

Fotbalový útočník Milan Baroš přiletěl na reprezentační sraz do kyperské Larnaky v pondělí po poledni a hned se zapojil do tréninku. A byl viditelně při chuti. Ve hře na dvě branky kličkoval, střílel, vstřelil i dva góly... Útočník Portsmouthu po skončení tréninku poskytl rozhovor vybraným médiím, mezi nimiž nechybělo Právo.

Článek

„Já měl chuť do fotbalu vždycky, v tom problém nebyl. Možná to tak vypadalo proto, že jsem v Lyonu moc nehrál. Olympique hraje na jednoho útočníka a Benzema je v ohromné formě. Volba byla jasná. Problémy s tím měl i Brazilec Fred,“ odmítl šestadvacetiletý král střelců na EURO 2004, že by postrádal správný fotbalový apetit.

„Potřeboval jsem před šampionátem v Rakousku a Švýcarsku hrát, to znamenalo změnit prostředí. Vyřešilo to půlroční hostování v Portsmouthu. Pokud nepřijde nějaké zranění, měla by jít moje forma nahoru,“ dodal.

Po roce se vrátil do známého prostředí

Za nový klub zatím nastoupil ve dvou utkáních a shodou okolností hned s věhlasnými soupeři. Obnovenou premiéru měl na Old Traffordu s Manchesterem United a ve druhém utkání ve Fratton Parku hostil Portsmouth londýnskou Chelsea.

„V Anglii se hraje úplně jiný fotbal než ve Francii. Ale z toho nejsem vykulený, vždyť jsem hrál v Anglii pět let. Nebyl jsem tu jen rok, vracel jsem se tedy do známého prostředí. Ale zatím nelze dělat nějaké závěry. Vždyť jsem odehrál dva zápasy. Kluky z mužstva znám skoro všechny, viděl jsem je také v několika utkáních. Ještě nejsme úplně sehraní, to přijde. Navíc v dalších zápasech už máme přijatelné soupeře,“ naznačil, že jeho fotbalové i klubové cíle míří vysoko.

„Chceme se dostat do pohárové Evropy a máme na to. Hrajeme ofenzivně, a přitom to není typický anglický fotbal s nakopáváním míčů dopředu. Ten už se moc nenosí. Snažíme se kombinovat, hrát a zakončovat. A to ještě nejsme zdaleka kompletní, čtyři hráči jsou na africkém šampionátu. Budeme mnohem silnější,“ zdůraznil Baroš.

Konkurence v týmu se vůbec nebojí

Velkou konkurenci bude mít i v útoku. Až se vrátí Nigerijci Kanu a Utaka, a rozehraje se Angličan Defoe, kterého Portsmouth koupil téměř současně s českým útočníkem z Tottenhamu, nebude to mít Baroš lehké. A to je k dispozici i další zambijský střelec Mwaruwari. Toho však chce klub prodat.

„Konkurence bude veliká, ale přeci mě nekupovali na lavičku. Vím, že to nebudu mít lehké, ale v Anglii se hraje hodně zápasů. Nemohl jsem čekat, že odehraji všechno do konce. Určitě ale dostanu víc šancí než v Lyonu. To jsem z jednání kouče Redknappa vycítil. Já jsem se konkurence nikdy nebál. Tu potřebuje jak velké mužstvo, tak i dobrý fotbalista, aby šel ještě víc nahoru. Záleží na mně, jak si s tím poradím,“ konstatoval Baroš.

Další otázky novinářů po tréninku v Larnace už nepřipustil. Ještě dal kratičký rozhovor jedné kyperské televizi a zmizel v šatně. Asi cítí, že toho zatím nepředvádí na trávníku tolik, aby bylo o čem vyprávět. A o tom, čím o sobě dává vědět mimo hřiště, zase mluvit nechce.

Reklama

Související témata: