Hlavní obsah

Kúdela přežil havárii a na Kypru bude hrát

LARNAKA

Sparťanský fotbalový univerzál Ondřej Kúdela prožil v posledních třech dnech tolik, co by jiným stačilo na celý život. V neděli dopoledne se měl hlásit v Praze na srazu české reprezentace, do níž byl nominován na poslední chvíli. Cesta autem do Prahy však byla málem jeho poslední...

Článek

„Jel jsem svým autem z domova od Uherského Brodu. Na 171 kilometru mi najednou ustřelilo auto zřejmě na ledě. Nejel jsem nijak rychle. Lekl jsem se. Vjel jsem do krajnice, auto se nepřevrátilo. Od té chvíle jsem ho neviděl, ani nevím, v jakém je stavu, museli ho odtáhnout. Budu to řešit až po návratu domů,“ vyprávěl už s úsměvem majitel stříbrné medaile z loňského mistrovství světa do 20 let.

„Měl jsem obrovské štěstí. Vlastně jsem se podruhé narodil. Jakmile se auto zastavilo, začal jsem se ohmatávat, ruce a nohy, jestli nemám něco zlomené. Obličej mám poškrábaný od skla, ale to není nic hrozného. Otřepal jsem se a začal přemýšlet, jak se dostanu do Prahy. Pán, co jel za mnou, hned zastavil a zavolal mi záchranku. Určitě nevěděl o koho jde. Absolvoval jsem lékařské vyšetření a ošetření a pak mě odvezli do Prahy. Byl jsem z toho docela nešťastný. První pozvánka do reprezentace a já nestihl sraz,“ dodal Kúdela.

Po havárii let s Petrem Čechem

"Na Kypr jsem letěl s Petrem Čechem, což byl také velký zážitek. S takovým fotbalistou v malém letadle... Agentura Sport Invest se o nás stará... Kluci mě vzali v pohodě, samozřejmě měli legraci z mých šrámů. Teď už to je jen vzpomínka, na kterou určitě nikdy nezapomenu, ale ty první minuty po havárii nebyly příjemné. Mohlo to dopadnout i jinak... Raději na to ani nemyslím. Hlavně, že jsem tady,“ oddechl si znovu mladý fotbalista.

„Kúdela je v nominaci na večerní zápas s Řeckem, ale až před utkáním se domluvíme, kdo a na jak dlouho nastoupí dnes proti výběru Řecka a kdo zítra proti Polsku,“ řekl trenér Petr Rada. S Řeky hraje český tým dnes od 16.50 hodin SEČ, ČT4 vysílá záznam od 20.40 h.

Reklama

Související témata: