Hlavní obsah

Pospěch: Když budu hrát, o Euro se nebojím

Fotbalový reprezentant Zdeněk Pospěch bydlel v počátku svého angažmá u kolegy z národního týmu Libora Sionka, z Kodaně je nadšený a Právu řekl: „Myslím si, že když budu hrát pravidelně a budu mít odpovídající formu, o místo v reprezentaci a Euro nepřijdu.“

Článek

Jak se cítíte v FC Kodaň?

Perfektně. Moc mi pomáhá Libor Sionko a velice vstřícní jsou i lidé z klubu, včetně starších hráčů, kteří už prošli zahraniční angažmá. Pro mne to je nové, ale jsem spokojený. Kodaň je také krásné město.

Domlouváte se sám nebo přes Libora?

Tlumočníka mi dělá hlavně Libor Sionko, ale něco umím z angličtiny, kterou se budu dál učit, takže to vcelku jde. Trenér mi řekne, co jsem pokazil a co mám hrát, já mu vše odkývám a on to pro jistotu řekne ještě Liborovi, aby mi vše upřesnil.

Dá se srovnat příprava Kodaně a Sparty?

Máme před sebou ještě měsíc, takže na rozdíl od Sparty nejsme v závěrečné fázi. Je to ale stejně úplně něco jiného, než co znám z domova. V Kodani se neběhají dlouhé štreky. Když už se běhá, tak na hřišti a s míčem. Dostáváme hodně zabrat v posilovně a jinak máme u nohy pořád míč.

Na jakém místě v sestavě hrajete?

Zatím jsem odehrál jeden přípravný zápas proti Legii Varšava na pravém okraji obrany. Na toto místo mě kupovali, takže věřím, že na něm budu hrát. Musím přiznat, že úplně ideální to z mé strany nebylo. Udělal jsem pár věcí, které bych normálně neudělal, ale šlo o určitou daň nervozitě v premiérovém vystoupení.

Kde v Kodani bydlíte?

První dny jsem bydlel u Sionků, pak jsme jeli na soustředění. Až se vrátím do Kodaně, měl bych dostat apartmá a začít si hledat dům. Jakmile ho najdu, přijede za mnou rodina.

Nemáte vzhledem k mistrovství Evropy obavu, že by vás změna klubu mohla připravit o místo v reprezentaci a Euro?

Z tohoto pohledu jsem přestup vůbec neřešil. Myslím si, že když budu hrát pravidelně a budu mít odpovídající formu, o místo v reprezentaci a Euro nepřijdu. Rozhodně o to budu bojovat.

Reklama