Hlavní obsah

Polští fotbalisté vyřídili mdlé Čechy za půl hodiny

LARNAKA

Soustředění českých fotbalistů na Kypru se moc nevyvedlo. Aspoň pokud jde o výsledky. Na úterní prohru 0:1 s béčkem Řecka navázali čeští reprezentanti neúspěchem 0:2 v oficiálním duelu s Polskem. První branku vstřelil už v šesté minutě Lobodzinski, druhý gól přidal v závěru první půlhodiny technickou střelou Lewandowski. Nařízenou penaltu po faulu na Milana Baroše neproměnil Jak Koller.

Článek

Hned z první akce český tým vybojoval roh, který dobře rozehrál Matějovský, ale Pospěch ani Rozehnal v dobré pozici míč netrefili. Tato akce jako by předznamenala následující trápení v rozehrávce a zakončení i hrubé chyby v obranné fázi. Český tým chvílemi působil bezradným dojmem a utápěl se v bezmyšlenkovité kombinaci. Někteří hráči jako by se ještě neprobudili ze zimního spánku, jiní byli neviditelní.

Zoufalý poločas

Z gólu se brzy radovali hosté, když Lobodzinski převzal míč na hranici ofsajdu, utekl obráncům a poslal ho po zemi k tyči podél Čecha. Při druhé chybě nejistě působící stoperské dvojice vytáhl Čech rukou Smolarkův oblouček. Po rozehraném přímém kopu mohl český tým ještě v první čtvrthodině vyrovnat. Matějovský poslal míč Barošovi, ten našel před brankou Kollera, ale Žewlakow v posledním okamžiku odvrátil nebezpečí.

Poláci hráli jednoduše, u většiny míčů byli o krok dřív i díky většímu důrazu v osobních soubojích a neustále hrozili z rychlých protiútoků. Přesto se do další šance dostal Koller, ale na Boruce nevyzrál. Naopak. Po rychlé akci a přesné přihrávce Smolarka se trefil z hranice šestnáctky přesně pod břevno Lewandowski. Když pak sudí nařídil pokutový kop za faul Boruce na Baroše, k dovršení zoufalé první půle polský gólman Kollera vychytal.

Bez nápadu i šance

Hned v úvodu druhé půle si poradil s Kollerovou hlavičkou Fabianski a Čech se zaskvěl při trestném kopu Krzynówka. Český tým sice zlepšil hru k šestnáctce soupeře, ale tam veškerá snaha končila. Při střílené přihrávce chyběly Kollerovi k míči centimetry. Když už míč dostal na nohu, nechal vyniknout gólmana, což pak napodobil i Sionko. Deset minut před koncem se neujala ani hlavička Plašila.

Přátelské utkání:
Polsko - Česko 2:0
Branky: 6. Lobodzinski, 29. Lewandowski. Rozhodčí Stamatis (Kypr), žluté karty: Grygera, Koller – Žewlakow, 1100 diváků.
Česko: Čech – Pospěch, Grygera, Rozehnal, Ujfaluši (46. Kadlec) – Sionko (76. Vlček), Polák, Matějovský, Plašil (85. Kulič) – Baroš, Koller.
Polsko: Boruc (46. Fabiaňski) – Wasilewski, Bak (46. Jop), Žewlakow, Bronowicki (76. Wawrzyniak) – Lobodzinski (83. Murawski), Dudka, Lewandowski, Krzynówek – Smolarek (67. Zahorski), Wichniarek (46. Žurawski).

Reklama

Související témata: