Hlavní obsah

My jsme hráli, Poláci dávali góly, láteřili fotbalisté

LARNAKA

Dva rychlé góly po nedorozuměních obránců rozhodly o vítězství Polska ve středeční přípravě s českým týmem na Kypru. Soupeř českého mužstva rozhodl o výsledku během půlhodiny, náš tým vedený asistentem Petrem Radou sice soupeře přehrával, míč za záda gólmanů Baruce a Fabianského, kteří se během utkání v polské brance vystřídali, ale nedostal.

Článek

„Výsledkově to byl nevydařený zápas, ale herně jsme byli lepší, měli víc šancí, které jsme neproměnili. Bohužel naše obrana nebyla v prvních dvaceti minutách tak kompaktní, jak jsme zvyklí. Vázla komunikace, byli jsme daleko od sebe a velká mezera byla i mezi námi a záložníky. Poláci z toho těžili a chodili do brejků. Na to se musíme zaměřit před dalším přípravným utkáním v Dánsku,“ konstatoval smutnou pravdu obránce Tomáš Ujfaluši.

„My jsme hráli a oni nám dávali góly,“ potvrdil názor českých hráčů také Libor Sionko. „Moc jsme se tlačili dopředu, někdy dlouho drželi míč, a zapomínali jsme na zadní vrátka. To se nám vymstilo,“ dodal.

„Herní projev byl dobrý, dopředu jsme hráli dobře, jenže oni stříleli branky. Moc jsme se nechávali strhnout, z toho jsme pak inkasovali. To jsme museli změnit. Ve druhé půli už jsme je prakticky do ničeho nepustili. Zatímco my jsme spoustu šancí neproměnili, Poláci dokázali využít dva a půl brejku,“ přidal se gólman Petr Čech.

Koller sbírku nerozšířil

Jan Koller mohl dát nejméně tři branky. Jednu dokonce z penalty... „Gólman naznačil pohyb na svoji pravou ruku, dal jsem to na druhou stranu, ale on to stihl. Bylo to špatně kopnuté. Začali jsme laxně, pak už jsme byli lepší, ale bohužel jsme nedali spoustu šancí, to rozhodlo. Žádné velké závěry směrem ke kvalifikaci z toho nedělejme. Důležité utkání s Polskem hrajeme až na podzim,“ konstatoval český kanonýr.

„Měli jsme jedenáct šancí, ale nedali jsme žádnou. To mě mrzí. Chyběl větší důraz. Po špatnému úvodu jsme se dostali do hry a byli lepší. Ve druhé půli jsme už soupeře do ničeho nepustili, náš výkon pak už byl kvalitní. Věřím, že jim to v kvalifikaci vrátíme,“ přál si asistent Petr Rada, který s nemocným trenérem Brücknerem hovořil před utkáním, v jeho průběhu už ne.

Reklama

Související témata: