Hlavní obsah

Poláci si výhry nad českými fotbalisty cení, ale nepřeceňují ji

VARŠAVA

Za velmi cenné vítězství nad papírově silnějším soupeřem a úspěšnou zkoušku reprezentace před mistrovstvím Evropy považují Poláci středeční výhru 2:0 v přípravném utkání s Českou republikou. Na druhou stranu však média ani představitelé národního týmu výsledek z Kypru nepřeceňují.

Článek

"Vždycky je příjemné vyhrávat, ale bylo to přátelské utkání, na němž je jiná atmosféra než na evropském šampionátu. Ale byl to fantastický zápas," konstatoval nizozemský trenér polského národního týmu Leo Beenhakker.

"Poláci byli lepší než Češi individuálně, ve formacích i jako tým," napsal deník Gazeta Wyborcza. Deník Sport ocenil, že se polští fotbalisté nedali zastrašit slavnými jmény svých českých protějšků. "Koller není zas tak velký, jak se zdá," řekl novinářům brankář Artur Boruc. "Ukázali jsme, že dokážeme vyhrát nad nejlepšími týmy v Evropě," dodal.

Komentátoři soudí, že Češi byli zaskočeni rychlým gólem v šesté minutě. V druhé polovině zápasu sice český tým dominoval, ale nedokázal žádným způsobem překonat brankáře Lukasze Fabiańského. List Rzeczpospolita však současně upozornil, že v utkání o body by to mohlo vypadat jinak.

Reklama