Hlavní obsah

Seefeld pro fotbalové EURO výrazně podražil

PRAHA

Ubytování pro českou fotbalovou reprezentaci v hotelu Dorint v rakouském Seefeldu, kde by mělo být její hlavní sídlo v době mistrovství Evropy, výrazně podražilo. V krajním případě by tak národní tým musel hledat jiné místo pro svoje sídlo. Nahoru šly i ceny v dalších místech v Rakousku i Švýcarsku.

Foto: www.dorintresorts.com

Hotel Royal Vital Dorint v Seefeldu

Článek

„Hotel byl zařazen do katalogu ubytování na šampionátu a cena vzrostla o 160 procent. Ve středu přímo na místě jednal o podmínkách manažer reprezentace a místopředseda svazu Vlastimil Košťál. Ve čtvrtek máme reprezentační poradu, kde se musíme definitivně rozhodnout. Upřímně řečeno, trenér Brückner nejspíš jinou variantu chtít nebude a ani jsme o ni neuvažovali. Věříme, že se dohodneme přímo s vedením hotelu,“ řekl ve středu po jednání výkonného výboru ČMFS předseda svazu Pavel Mokrý.

Více vstupenek pro fanoušky

Svazu se podařilo získat navíc 700 vstupenek na zápasy skupiny s Portugalskem a Tureckem. „Bude jich 6200 a věříme, že ještě další získáme. Zájem fanoušků je obrovský,“ zdůraznil Mokrý. UEFA schválila vybavení české reprezentace pro ME a schváleno bylo i oficiální logo pro repliky, aby mohli být postihování plagiátoři.

Česko bude jednat o spolupořádání MS „20“ se Slovenskem a Rakouskem. FIFA projevila podporu záměru, aby se šampionát v roce 2011 hrál u nás. „Tři skupiny po čtyřech týmech by byly u nás a tři u partnera. Zároveň budeme kandidovat na pořádání mistrovství světa ve futsalu o rok později,“ uvedl Mokrý. FIFA možná v květnu udělí svoje nejvyšší vyznamenání „Orden of Merid“ čestnému sekretáři ČMFS Rudolfu Baťovi, který byl navržen. Prezident UEFA Michel Platini navštíví Česko v červenci v rámci ME „19.“

Schválena byla listina 24 hlavních rozhodčích a 38 asistentů pro 1. a 2. ligu. Hlavními jsou: Adam, Adámek, Aredeleánu Bílek, Damková, Drábek, Franěk, Hájek, K. Hrubeš, R. Hrubeš, Jech, Jílek, Kocián, Kovařík, Koucourek, Královec, Makovička, Matějek, Mikel, Moláček, Moudrý, Paták a Příhoda. Skončil Jára, vyřazen byl Racek, nováčky jsou Ardeleánu a R. Hrubeš.

Reklama

Související témata: