Hlavní obsah

Čeští fanoušci požádali o rekordních 200 tisíc vstupenek na EURO

PRAHA

O rekordních 200 tisíc vstupenek požádali prostřednictvím internetu čeští fotbaloví fanoušci, kteří by chtěli na červnovém mistrovství Evropy v Rakousku a ve Švýcarsku vidět na vlastní oči v akci tým kouče Karla Brücknera. Zájem tak téměř pětkrát překročil kvótu lístků, které má ČMFS pro celé EURO k dispozici včetně vstupenek na duely vyřazovací části turnaje.

Foto: UEFA

Logo Mistrovství Evropy ve fotbale 2008

Článek

Fanoušci teď budou čekat na to, jestli se na ně 3. března při počítačovém losování usměje štěstí a vstupenky připadnou právě jim. Rezervační systém skončil ve čtvrtek ve 13:00, příznivci reprezentačního týmu měli od 1. února čas na to, aby o lístky prostřednictvím internetových stránek svazu požádali.

Čeští fanoušci by dokázali vyprodat švýcarské stadióny

A jejich zájem byl podle očekávání velký; ještě větší než při předloňském mistrovství světa v Německu, kde čeští příznivci chtěli 140 tisíc vstupenek. "Čeští fanoušci by na evropském šampionátu bez potíží sami vyprodali všechny zápasy české reprezentace v základní skupině a ještě by se na tisíce dalších nedostalo," uvedl pro ČTK tiskový mluvčí svazu Václav Tichý.

Jen na zahajovací zápas se Švýcarskem Češi toužili získat 43 tisíc vstupenek, přičemž kapacita stadionu v Basileji je o 500 míst nižší. V Ženevě, kde budou Rosický, Čech a spol. hrát duely s Portugalskem a Tureckem, jejich fanoušci projevili zájem o 52 a 46 tisíc vstupenek, přičemž ženevský stadion má pouze třicetitisícovou kapacitu.

Svaz disponuje zhruba osminou požadovaných lístků

Svaz však od organizátorů dostal podstatně méně lístků: na utkání se Švýcarskem 7500, na následující duely s Portugalci a Turky pak po 6200 vstupenkách. Na zápasy českého týmu v základní skupině tak byl převis žadatelů dokonce sedminásobný.

Čeští fandové už nyní využili možnosti objednávat také vstupenky na vyřazovací část turnaje, přestože nemají jistotu, že jejich oblíbenci ze skupiny postoupí. Na čtvrtfinálový zápas se sešlo 23 tisíc žádostí, na semifinále a finále pak po 17 tisících.

Česká kvóta na případné čtvrtfinále a semifinále přitom činí šest tisíc vstupenek, na finále pak deset tisíc. "Z toho je patrné, jak fanoušci mužstvu věří," dodal Tichý. Pokud by teoreticky bylo vyhověno dvěma stům tisícům žádostí o všechny lístky, čeští fandové by za ně zaplatili 650 milionů korun.

Reklama