Hlavní obsah

Podle prognózy banky UBS vyhrají čeští fotbalisté Euro

Curych

Čeští fotbalisté si na letošním mistrovství Evropy zopakují památný Bělehrad 1976 a po penaltovém rozstřelu se stanou kontinentálními šampióny. Alespoň tak to tvrdí analytici velké švýcarské banky UBS, kteří už průběh červnového turnaje konaného ve Švýcarsku a Rakousku "naplánovali".

Článek

Banka při své prognóze vycházela podle agentury DPA z dosavadních výsledků týmů na mistrovství Evropy a hodnoty jejich fotbalistů na trhu. Podle stejného klíče předpověděla UBS vítězství Italů na předloňském mistrovství světa.

Právě úřadující světoví šampióni by měli být mužstvem, které výběr Karla Brücknera v souboji o titul ve své tradičně silné disciplíně, penaltách, porazí. Do finále se Češi podle prognózy finančního ústavu dostanou přes spolupořadatele ze Švýcarska, s nimiž zároveň odehrají první zápas na šampionátu v základní skupině.

Ani fotbalista s nejvyšší tržní hodnotou na šampionátu Cristiano Ronaldo nepomůže podle UBS do vyřazovací fáze Portugalsku, které zůstane spolu s Tureckem v "české" skupině A až za postupujícím Brücknerovým mužstvem a domácím Švýcarskem.

Reklama

Související témata: