Hlavní obsah

V dánské nominaci na duel s Českem jsou i Tomasson či Poulsen

KODAŇ

V nominaci dánské fotbalové reprezentace pro přípravný zápas s Českou republikou nechybí hvězdy Jon Dahl Tomasson z Villarrealu, Christian Poulsen ze Sevilly či Dennis Rommedahl z Ajaxu. Kouč Morten Olsen povolal k utkání, jež se odehraje 26. března v Herningu, celkem osmnáct hráčů.

Článek

Většina z nich hraje v elitních evropských ligách, z dánské nejvyšší soutěže má největší zastoupení FC Kodaň se čtyřmi reprezentanty. Ti by se na hřišti mohli potkat se svými týmovými kolegy Liborem Sionkem a Zdeňkem Pospěchem.

Jediným nováčkem v Olsenově výběru je třiadvacetiletý útočník Morten Rasmussen z Bröndby Kodaň. V týmu už naopak chybí šestatřicetiletý Thomas Helveg, jenž v únoru oznámil konec reprezentační kariéry.

Český trenér Karel Brückner oznámí nominaci ve čtvrtek.

Nominace Dánska:
Brankáři: Jesper Christiansen (FC Kodaň, 8 reprezentačních startů/0 branek), Thomas Sörensen (Aston Villa, 71/0).
Obránci: Martin Laursen (Aston Villa, 48/2), Niclas Jensen (61/0), William Kvist Jörgensen (3/0), Ulrik Laursen (všichni FC Kodaň, 4/1), Per Kröldrup (Fiorentina, 19/0), Thomas Rasmussen (Bröndby, 3/0).
Záložníci: Christian Poulsen (Sevilla, 53/2), Daniel Jensen (Werder Bremen, 36/2), Leon Andreasen (Fulham, 9/1), Martin Jörgensen (Fiorentina, 83/12), Dennis Rommedahl (75/16), Kenneth Perez (oba Ajax, 21/2), Mikkel Beckmann (Lyngby Kodaň, 1/0).
Útočníci: Jon Dahl Tomasson (Villarreal, 97/51), Morten Rasmussen (Bröndby, 0/0), Nicklas Bendtner (Arsenal, 15/6).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články