Hlavní obsah

Kováč má zlomenou klíční kost a měsíc si nezahraje

MOSKVA/PRAHA

Obránce Spartaku Moskva Radoslav Kováč je dalším českým fotbalovým reprezentantem, který se ocitl na marodce. Pro Kováče začal smolně nový ročník ruské ligy, když si v nedělním duelu na hřišti obhájců titulu v Petrohradě už ve třetí minutě zlomil klíční kost. Podle ruských médií by se osmadvacetiletý stoper či defenzivní záložník měl v nejbližších dnech podrobit operaci a asi měsíc bude bez fotbalu.

Článek

Už v pondělí se prý přesunul do České republiky, aby tu s lékaři konzultoval postup při léčení. Podle jiných informací může mít Kováč i vykloubené rameno.

To by si zřejmě vyžádalo delší léčbu, což necelé tři měsíce před startem mistrovství Evropy není dobrá zpráva pro reprezentačního kouče Karla Brücknera.

Pomyslná marodka národního týmu se v posledních týdnech zaplnila. S podvrtnutým kotníkem je mimo hru brankář Petr Čech a dalšího gólmana Daniela Zítku trápí poraněná třísla. Obránce Marek Jankulovski nehraje kvůli přetrvávajícím potížím s operovaným kolenem a kapitán Tomáš Rosický nezasáhl do ostrého zápasu od konce ledna, kdy si přivodil problémy s podkolenní šlachou.

Kvůli pochroumanému kotníku poslední zápasy Norimberku vynechal i další záložník Tomáš Galásek.

Reklama