Hlavní obsah

Kováč už je po operaci a Euro prý stihne

PRAHA

Fotbalista Radoslav Kováč už je po operaci pravého ramena, které si zranil na prahu nové sezóny ruské ligy. Zákroku se podrobil v pondělí ve vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích, lékař národního týmu Jiří Fousek mu musel vyspravit natržené vazy. Do domácího léčení bude hráč Spartaku Moskva propuštěn ve čtvrtek, bez fotbalového tréninku se musí obejít zhruba měsíc. Euro by ale podle prvních prognóz stihnout měl.

Článek

Kováč prožil v neděli černý start do sezóny. Zranění totiž utrpěl hned v úvodu ligového duelu proti Zenitu Petrohrad. "Byl to můj úplně první souboj v sezóně a skončil jsem po něm v nemocnici. To je tedy pořádná smůla," zlobil se ještě v úterý střešovický pacient při rozhovoru s ČTK.

Ze zápasu okamžitě odstoupil a hned v pondělí se přesunul do Prahy, aby se podrobil důkladné prohlídce a případnému chirurgickému zákroku. "Doktor Fousek mně provedl operaci téměř okamžitě, každý den mi teď bude dobrý. Potřebuji se vrátit na hřiště co nejdříve," vysvětlil hráč, proč zákrok neodkládal.

Ztráty fyzického fondu se nebojí 

Současně už ale plánoval, jak se začne připravovat na návrat. "Horní polovina těla musí měsíc zůstat zcela v klidu, ale nohy pracovat mohou, a tak zahálet rozhodně nebudu," plánuje Kováč, kterému také dnes dlouhé chvíle na nemocničním lůžku pomáhala svojí návštěvou zpříjemnit přítelkyně, modelka Klára Medková.

Fotbalista je přes nepříjemné zranění přesvědčen, že se do Eura stačí dát do pořádku. "S fyzičkou nebudu mít určitě problémy, mám za sebou těžkou zimu, tu jsem absolvoval zcela kompletní. Jen budu muset dohánět zápasovou praxi, ale na to snad také zbude dost času," zůstal Kováč optimistou.

Pokud se do tréninku vrátí už za měsíc, ještě několik dalších týdnů stráví v klubové přípravě a případně stačí ještě i nějaký zápas ruské ligy. V závěru května ho čeká cesta do vlasti a soustředění s reprezentací v Rakousku, do dějiště šampionátu odcestuje národní tým počátkem června.

Reklama