Hlavní obsah

Českou jednadvacítku vyzve v přípravě domácí Francie

PRAHA

Český výběr fotbalistů do jednadvaceti let sehraje příští středu přípravné utkání se stejně starým výběrem Francie. Utkání na půdě soupeře v Rouenu bude pod dohledem trenéra Vítězslava Lavičky sloužit ke zjištění aktuální formy týmu, ve kterém se poprvé představí také sparťan Kamil Vacek. „Francie je špičkový tým ve své věkové kategorii,“ řekl novinářům na tiskové konferenci na adresu středečního soupeře trenér Lavička.

Článek

Lvíčata na srazu doplní také bývalý záložník Brna Luboš Kalouda, který už je pár dní členem moskevského CSKA. To, že chtěl tvořivý záložník přijet na sraz sám, i když je ve fázi aklimatizace v novém týmu, potěšilo Lavičku. „Zvažovali jsme fakt, že v Moskvě není dlouho, on sám ovšem chtěl přijet, tak jsme jeho přítomnost uvítali,“ dodal kouč mladých reprezentantů.

Spolu s hráčem CSKA bude moci Lavička ve svém týmu přivítat také navrátilce z A reprezentace a současného hráče německého Wolfsburgu Jana Šimůnka. „Věřím, že Honza pro nás bude velkým přínosem. Je ostřílený mnoha těžkými zápasy v bundeslize,“ připomněl trenér nabrané zkušenosti bývalého sparťana.

Trenér jednadvacítky ovšem na srazu nemůže počítat s Martinem Feninem a Markem Střeštíkem. Oba jsou o kategorii výš v A reprezentaci. Dalším, který se v utkání ve Francii nepředstaví, bude obránce Fiorentiny Ondřej Mazuch. „U Ondry Mazucha přetrvávají zdravotní potíže s nataženým svalem,“ objasnil důvod absence důrazného obránce Lavička.

Čeští mladíci mohou ve Francii navázat na výborný výsledek ze začátku letošního února, kdy také v zemi galského kohouta porazili třetiligový FC Istres 4:0. České jednadvacítce chybí v kvalifikačním cyklu ME 2009 odehrát dva zápasy. Ty se ovšem uskuteční až 6. září v Turecku, respektive 10. září na domácí půdě s Ukrajinou. Češi zatím vedou tabulku druhé skupiny, v níž mají dva body náskoku před druhou Ukrajinou a čtyři body před Tureckem. To má ovšem o dva odehrané zápasy méně.

Reklama