Hlavní obsah

Hašek: V současnosti nepřipadá v úvahu, že bych vedl reprezentaci

Podle expertů oslovených je největším kandidátem na místo trenéra české fotbalové reprezentace, u níž po mistrovství Evropy skončí Karel Brückner, Ivan Hašek, avšak ten považuje případné angažmá u národního týmu za téměř vyloučené. Reprezentační kouč podle něj musí mít dobré vztahy se svazovým vedením a to prý on sám momentálně rozhodně nemá. O nabídce by uvažoval jen v případě změn v českém fotbale.

Foto: archiv

Ivan Hašek

Článek

Manažer reprezentace Vlastimil Košťál se nechal na začátku listopadu slyšet, že si dovede představit Haška jako Brücknerova nástupce, ale bývalý reprezentační kapitán tuto možnost téměř vyloučil. "V tuhle chvíli je to nereálné a téměř vůbec to nepřipadá v úvahu," uvedl Hašek.

"Reprezentační trenér by měl mít především dobré vztahy s vedením svazu a to v mém případě rozhodně nejsou. Po poslední volbě předsedy se toho moc nezměnilo. Musely by přijít určité změny v českém fotbale, a to i na nejvyšších místech," pokračoval Hašek, který v roce 2005 neuspěl při kandidatuře na předsedu. Funkci nakonec získal nynější svazový šéf Pavel Mokrý.

"Navíc zatím ani žádná nabídka nepřišla, je to jenom taková hra a oťukávání," uvedl ostřílený a respektovaný kouč. Nepopírá, že vést reprezentaci by ho lákalo. "A myslím si, že všechny trenéry. Je cílem a snem každého trenéra vést národní mužstvo země, kde se narodil. Žádný kouč vám neřekne ne," podotkl Hašek.

Brücknerovo rozhodnutí nepřekvapilo

Dnešní avizovaný odchod Brücknera ho příliš nepřekvapil. "Já se mu ani příliš nedivím. Po tom, co dokázal, nemá zapotřebí, aby dostával nějaká ultimáta," uvedl bývalý kouč pražské Sparty, který působil jako trenér i ve Francii, v Japonsku a momentálně v Dubaji. "Je to jeho rozhodnutí, každopádně odvedl kvalitní práci. Určitě patří k nejúspěšnějším českým trenérům v historii a jen těžko ho někdo bude překonávat," konstatoval Hašek.

Momentálně se soustředí na vrchol sezóny v Dubaji, kde má do května smlouvu s klubem Al Ahlí. "Musíme tady s realizačním týmem dokončit spoustu práce. Jsem tu naprosto spokojený, kluci mají chuť a zájem pracovat. Čeká nás finále poháru, pokud vyhrajeme příští zápas v lize, můžeme ještě bojovat o titul. Práce mě tu naplňuje, máme před sebou ještě nejtěžší zápasy," dodal Hašek.

Reklama