Hlavní obsah

Manažer reprezentace Košťál: Hašek je mezi kandidáty

Karel FeltPrávo

Ivan Hašek je mezi kandidáty na funkci trenéra českého fotbalového národního týmu po Karlu Brücknerovi, který po EURO, jak sám řekl, skončí. Právu to potvrdil manažer reprezentace a místopředseda ČMFS Vlastimil Košťál. Reagoval na Haškův výrok v sobotním Právu... „Podle mne je o nástupci rozhodnuto, mne nikdo neosloví. To, že se o mně hovoří, je jen taková hra,“ řekl Ivan Hašek Právu v telefonátu do Dubaje.

Článek

Hašek také připustil, že by pro něj byla možnost trénovat národní mužstvo vrcholem kariéry. Na dotaz, zda vidí problém v jeho neshodách s Košťálem řekl: „Tohle není vůbec o mně a o Košťálovi.

Vlastimil Košťál odmítá, že by bylo cokoliv rozhodnuto. „Kandidátů mám asi pět. Do mistrovství Evropy však neřeknu jediné jméno. Nechci, aby se koncentrace na šampionát rozmělňovala diskusemi o trenérech. Teď máme jednoho, a tím je Karel Brückner. Po EURO vyberu jména, která předložím ke schválení výkonnému výboru ČMFS,“ zdůraznil Košťál.

Košťál: S Haškem nemám problém

Na přímý dotaz, zda je mezi kandidáty také Ivan Hašek, odpověděl: „Ano, je. Já s ním nemám problém. Jsem přesvědčen, že i přes některé názorové neshody bychom dokázali v zájmu reprezentace najít takové řešení, které by vyhovovalo oběma stranám a především českému fotbalu. V tuto chvíli, ale k možným kandidátům opravdu víc neřeknu, aby nedocházelo ke spekulacím, o koho se dále jedná a kdo je favoritem.“

Vedle Haška by mezi kandidáty měli být i stávající Brücknerův asistent Petr Rada, kouč jedenadvacítky Vítězslav Lavička, trenér Slavie Karel Jarolím, o pátém jménu se spekuluje i v Košťálově nejbližším okolí. Může prý jít o zahraničního trenéra, ale žádné páté jméno prý také nemusí existovat...

Reklama

Související témata: