Hlavní obsah

Koller chce v reprezentaci najít pohodu ztracenou v Norimberku

Český fotbalový útočník Jan Koller nepřijel na reprezentační sraz v nejlepší pohodě. Jeho Norimberk se potácí na chvostu německé ligy a urostlého kanonýra místo radosti ze vstřelených branek trápí sestupové starosti. Rerprezentační rekordman v počtu vstřelených branek ale věří, že se v přípravném utkání s oblíbeným Dánskem opět gólově probudí a získá pohodu před klíčovými bundesligovými zápasy.

Článek

Koller zářil v zimní přestávce, brankově se uvedl hned ve svém druhém soutěžním utkání v dresu Norimberku, ovšem od té doby se trápí. Jeho nový zaměstnavatel v jarní sezóně ještě nevyhrál a propadl se až na předposlední místo v tabulce. Český obr přiznává, že ho těžká situace hodně trápí.

"Pořád nad tím musím přemýšlet, kde je chyba, co je potřeba udělat jinak a zlepšit. Začátek v přípravě mi vyšel, ale teď v lize to nejde," posteskl si v pondělí Koller v rozhovoru s novináři. Nelichotivé postavení prý na Norimberk hodně doléhá. "Před každým zápasem je cítit nervozita. Tlak je velký, hrajeme o záchranu a už i fanoušci začínají být nervózní a nedočkaví," pokračoval český útočník.

Reprezentační sraz proto bere jako příjemné odreagování. "Samozřejmě si tu můžu trochu vyčistit hlavu, atmosféra je jiná, můžu si odpočinout od jiných starostí. Těším se, že se zase setkám s kluky," uvedl Koller.

Jeho očekávání navíc umocňuje fakt, že se mu proti Dánsku obvykle daří. "Když se řekne Dánsko, tam se mi vybaví hlavně čtvrtfinále mistrovství Evropy v Portugalsku, kde jsem dával první gól. Byl bych rád, kdybych se střelecky probudil, kolikrát stačí jeden dva zápasy. Každopádně chceme vyhrát, každý výsledek je důležitý," uvedl čtyřiatřicetiletý hráč.

Koller: Věřím že s Norimberkem nesestoupíme

Jeho pohodu narušil i nedávný incident, kdy měl údajně úmyslně plivnout na protihráče z Hannoveru. "Já už jsem se k tomu vyjadřoval předtím. Navíc sám ten hráč o ničem nevěděl," zopakoval Koller, který si ale jinak německý styl hry pochvaluje. "Styl v Norimberku je takový kolektivnější, ve Francii se hrálo víc individuálně. Až na ty výsledky by mi to v Německu herně sedělo lépe," tvrdil rodák ze Smetanovy Lhoty.

Věří, že s Norimberkem nakonec bundesligu přece jen zachrání. "Pořád ztrácíme na nesestupové příčky jen dva body. Je to hodně těsné, z pěti namočených mužstev spadnou tři. A já věřím, že se zvedneme a nakonec to zlomíme," řekl Koller, kterého čeká jeden z posledních srazů za účasti trenéra Karla Brücknera. Reprezentační kouč totiž před pár dny oznámil, že po Euru skončí. "Zatím jsme spolu nemluvili, ale abych pravdu řekl, tak mě to ani tolik nepřekvapilo. Já ho chápu, chce si odpočinout," dodal Koller.

Reklama