Hlavní obsah

Fotbalová reprezentace už je v Dánsku

HERNING

K letos prvnímu přípravnému utkání odletěli v úterý dopoledne čeští fotbalisté, kteří ve středu v dánském Herningu změří síly s domácí reprezentací. S týmem už odcestoval Jaroslav Plašil, který na pondělní sraz dorazil se zpožděním, i dodatečně povolaný kapitán Sparty Tomáš Sivok. V Dánsku národní tým přivítalo slunce a teplota čtyři stupně nad nulou. Po hodině se ale zatáhlo a začalo sněžit.

Článek

Speciál zamířil z pražské Ruzyně do Karupu, což je třítisícové městečko pětadvacet kilometrů od Herningu. Po letu, jenž trval pětasedmdesát minut, odjeli fotbalisté do hotelu Scandic. V 17:30 je v Herningu čeká oficiální trénink.

Počet svých reprezentačních startů nerozšíří Zdeněk Grygera. Obránce Juventusu Turín přicestoval na sraz s nakopnutým nártem a po lékařské kontrole se vedení národního celku rozhodlo nechat Grygeru doma.

Mezi cestujícími jsou i dva nováčci, brněnský ofenzivní fotbalista Marek Střeštík a brankář bundesligové Bochumi Jan Laštůvka. "Spalo se mi dobře, na premiéru se moc těším. Chci se trenérovi představit v co nejlepším světle," řekl Sport.cz bezprostředně před odletem Střeštík, který by se měl dočkat prvního reprezentačního startu mezi seniory. Kouč Brückner totiž v pondělí naznačil, že by si jednadvacetiletý středopolař měl v Dánsku zahrát.

Čeští fotbalisté se s Dánskem naposledy utkali v listopadu 2006, v Praze tehdy získali remízu 1:1. Vyrovnání zařídil v závěru duelu Milan Baroš. Reprezentační premiéru si odbyl brankář Marek Čech, který Dánům dokonce chytil penaltu.

Zápas v Herningu začíná ve středu ve 20:15 a řídit jej bude trojice polských rozhodčích v čele s Tomaszem Mikulsim. Příprava v Dánsku je poslední prověrkou národního celku před květnovou nominací na šampionát v Rakousku a Švýcarsku.

Reklama

Související témata: