Hlavní obsah

Brückner: Chceme spravit poslední nevydařené výkony

HERNING

S cílem odčinit špatný start do roku 2008 jdou do středeční přípravy v Dánsku čeští fotbalisté. Těm nevyšla únorová příprava na Kypru a vrátit se na vítěznou vlnu chtějí svěřenci trenéra Brücknera v posledním vystoupení před květnovým soustředěním v Rakousku. „Nemáme v poslední době dobré výkony a výsledky v mezistátních utkáních a to chceme spravit,“ upozornil na úterní tiskové konferenci v Herningu Brückner.

Článek

Reprezentanti mají jednu z posledních možností se předvést kouči Brücknerovi, jehož čeká 70. zápas na lavičce reprezentace. „Je to jedna z možností, jak na sebe upozornit. Podstatné jsou opakované dobré výkony v ligových soutěžích,“ zopakoval svoji filosofii trenér.

Ten bude vybírat z šestnácti hráčů do pole, do hry by tak mohli zasáhnout všichni nominovaní. „Situace je stejná jako na pondělním srazu. Zdeněk Grygera odjel domů. Jeho zranění bylo vážné a nemohl by absolvovat zápas. Všichni ostatní hráči jsou zdravotně v pořádku.“

V Dánsku chtějí čeští fotbalisté napravit dojem z posledních reprezentačních duelů. „Je to pro nás podstatná část přípravy. Netajíme se tím, že chceme vyhrát,“ řekl Brückner, jenž chce zároveň oprášit i některé nácviky. „Vše zapadá do mozaiky přípravy. Hráči základního kádru nehráli dlouho spolu. Komunikace na hřišti i mimo něj je pro nás důležitá,“ připomněl kouč.

Zranění může přijít kdykoliv a kdekoliv

V Herningu po většinu úterý sněží, husté chumelení za okny zdejšího moderního stadiónu Brücknera nerozhodilo. „Hraje se celoročně po celé Evropě. V těchto termínech je Liga mistrů i Pohár UEFA a musíme se s tím vypořádat.“ Strach nemá ani z dalších zdravotních komplikací už tak zkoušeného širšího výběru. „Počasí by mimo chladu nemělo mít vliv. Zranění se může přihodit kdykoliv a kdekoliv. I mimo fotbalový trávník,“ uvedl trenér.

Středeční zápas v Herningu začíná ve 20:15, nevysílá jej žádná domácí česká televize. Podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: