Hlavní obsah

Brückner: Prohry jsou deprimující, s remízou jsme spokojení

HERNING

Jako kvalitní přípravu s potřebnými poznatky zhodnotil utkání v Dánsku trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner. Podle jeho slov byl výsledek před blížícím se mistrovstvím Evropy důležitý. Češi odpověděli na gól Bendtnera přesnou hlavičkou Kollera, ve druhém poločase mohli vstřelit i vítězný gól. „Mrzí mě, že jsme nedotáhli některé akce, které slibovaly daleko víc,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci Brückner.

Článek

Kouč si pochvaloval kvalitní přípravu s dobrým soupeřem. „Jak jsem předpokládal, bylo to pro nás velice platné a potřebné utkání. Sehrávali jsme se za pochodu po delší pauze. Začátek jsme moc nechytali, pak si vše sedlo. Dánové začátek napálili, ve druhém poločase odpadli a my byli herně lepší,“ shrnul osmašedesátiletý kouč svůj jubilejní 70. zápas na lavičce reprezentace.

V úvodu byli Dánové aktivnější, po přestávce zlepšil český tým napadání a vytvořil si i několik příležitostí. „Problémy nám v prvním poločase dělal Rommedahl. V první půli si měli stopeři poradit i s Bendtnerem, kterého jsme v prvním poločase nechali si chodit pro míče. Ale stopeři spolu hráli po dvou letech. Bendtner měl být při gólu těsněji pokrytý. Byla to ale krásná akce soupeře, kterou nebudu zpochybňovat,“ ocenil Brückner úvodní trefu duelu z kopačky útočníka Arsenalu.

Po vyrovnání Kollerem už byli Češi lepší a drželi míč častěji na svých kopačkách. Útočník Norimberku znovu předvedl, že i přes slabší formu v klubu je pro národní tým nepostradatelný. „Chtěl jsem do hry poslat Sivoka, ale nešlo to. Jenda Koller byl na hřišti až do konce velice platný na obou stranách hřiště,“ chválil nejlepšího střelce reprezentační historie trenér.

Premiéru v národním celku má za sebou brněnský mladík Marek Střeštík, první start si nepřipsal náhradní brankář Jan Laštůvka. „Chtěl jsem do hry poslat všechny, ale nebylo to možné. Nemohl jsem riskovat zranění náhradního gólmana, pak by do branky musel Koller. To by byl malér,“ vysvětloval setrvání gólmana Bochumi na lavičce kouč.

Národní tým se v závěru snažil kontrolovat hru a hlídal si remízu. Po neúspěšném startu roku během soustředění na Kypru si nechtěl na své konto připsat další prohru. „V závěru jsme už hráli na výsledek, s remízou jsme spokojení. Nechtěli jsme prohrát, prohry jsou deprimující, dvě porážky v řadě nejsou dobré. Říkal jsem už dopředu, že nám půjde o výsledek. Neschovával jsem se za to, že budeme zkoušet,“ řekl Brückner. „Konec byl hektický. Závěr jsme měli zahrát taktičtěji, více defenzivně. S hráči jsem ale spokojený, poradili si,“ uzavřel pochvalou svých svěřenců hodnocení reprezentační trenér.

Reklama

Související témata: