Hlavní obsah

Reprezentační trenér Brückner se podrobí operaci krční páteře

PRAHA

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner ve čtvrtek podstoupí operaci krční páteře. „Zákrok byl dlouhodobě plánován a kouč jej podstoupí na neurochirurgickém oddělení v pražské nemocnici na Homolce,“ sdělil Právu tiskový mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Článek

Důvodem operativního zákroku je nález v oblasti krční páteře, kde dochází k útlaku nervových kořenů, ovládajících horní končetiny. Tento stav byl lékařům znám již delší dobu a zákrok byl původně naplánován na léto tohoto roku. Virové onemocnění, které Karel Brückner prodělal na přelomu roku, vše urychlilo a lékařský tým se po dohodě s trenérem rozhodl zákrok uskutečnit v co nejkratší době. Jedná se o preventivní opatření, aby nedocházelo k poškození nervů v oblasti krční páteře.

Celý proces léčby je pod dohledem lékařů fotbalové reprezentace. Pacient bude převezen po víkendu na doléčení do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Pobyt v nemocnici je odhadován na deset dnů a celková rekonvalescence si vyžádá tři až čtyři týdny.

Brückner se podrobil ve čtvrtek po příletu z přípravného utkání v Dánsku předoperačnímu vyšetření v ÚVN pod dohledem lékařů reprezentace Petra Krejčího a Jiřího Fouska. Před polednem byl převezen na nedalekou nemocnici na Homolce. Trenér je podle informací z jeho blízkého okolí v pohodě.

Reklama