Hlavní obsah

Brücknerova operace prý byla bez komplikací

PRAHA

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner se v pátek dopoledne podrobil plánované operaci v oblasti krční páteře. Neurochirurgický zákrok na specializovaném pracovišti pražské nemocnice Na Homolce proběhl bez komplikací a trenér už komunikuje s okolím. Podle informací Práva, jejichž zdroj si nepřál být jmenován, páteční operace začala v devět hodin a trvala přes hodinu. Brückner poté, se po probuzení cítil v rámci situace dobře.

Článek

„Nemocnice Na Homolce se drží přísně mezinárodních zásad a nesděluje žádné bližší informace, týkající se zákroku. To znamená ani podrobnosti k operaci nebo jméno hlavního operujícího, či délku operace. V pátek také nebylo možné trenéra navštívit. Máme však informace, že s okolím už komunikuje a je v běžném pooperačním stavu,“ řekl Právu tiskový mluvčí národního mužstva Lukáš Tuček.

Do ÚVN ve Střešovicích by měl být převezen následující týden. Tam bude v péči lékařů reprezentace Petra Krejčího a Jiřího Fouska. Po přibližně deseti dnech by mohl být propuštěn do domácího ošetření a tři až čtyři týdny bude rehabilitovat. Brücknerovy potíže s krční páteří mají delší trvání a plánovaný termín zákroku urychlila nedávná těžká chřipka.

Reklama