Hlavní obsah

Nedvěd čeká jen na zavolání kouče Brücknera

PRAHA

Záložník Juventusu Turín a nedávný kapitán česklé fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd prý čeká na telefonát od trenéra Karla Brücknera. Právu to sdělil fotbalistovi blízký člověk, který si ale nepřál být jmenován...

Článek

„Nejsem kompetentní, abych něco takového sděloval, ale Pavel je připraven návrat či spíše výpomoc na EURO zvážit. To vím určitě. Čeká však, zda o něj trenér Brückner projeví vůbec zájem. Záležet bude i na Nedvědově zdravotním stavu,“ řekl zdroj.

„Pokud nebude k dispozici na EURO Tomáš Rosický, oslovíme Nedvěda,“ řekl v týdnu manažer reprezentace Vlastimil Košťál. Rosického účast je hodně nejistá a s oslovením Nedvěda určitě nelze čekat do 19. května, kdy se reprezentace sejde k závěrečnému soustředění. „To určitě ne,“ potvrdil Košťál, ale nechtěl specifikovat termín oslovení. Podle informací Práva by k němu mělo dojít už o víkendu. Pokud kouč i hráč s telefonátem váhají, měl by je „spojit“ právě Košťál.

Nedvědův návrat nevyloučil ani jeho nejbližší spolupracovník v Česku Bronislav Šerák. „S Pavlem budu hovořit o víkendu. Zeptám se ho určitě i na reprezentaci. Zatím neřekl definitivně ne ani ano,“ sdělil v pátek po poledni Právu Šerák.

Po zranění vynechá šlágr s AC Milán

Nedvěd měl na přelomu týdne zdravotní potíže. V neděli odstoupil ve 22. minutě utkání v Palermu po srážce s Guanou a noc strávil v nemocnici. Po převozu do Turína se podrobil vyšetření u specialisty na poranění hlavy a mozku. Ve čtvrtek už trénoval, pouze nesměl hlavičkovat. „V sobotu to chci zkusit. Cítím se dobře, jen jsem po třech dnech nečinnosti trochu zesláblý,“ citoval Nedvěda web Juventusu.

V Miláně ale hrát nebude. „Stále nemůže hlavičkovat. Čekají nás v rychlém sledu tři utkání, bude lepší, když si odpočine,“ vyloučil Nedvědův start ve šlágru italské ligy kouč Juventusu Claudio Rainieri.

Reklama

Související témata: