Hlavní obsah

Rosického stav se zlepšuje, ale trénovat ještě nezačal

PRAHA

Náladu trenéru fotbalové reprezentace Karlu Brücknerovi zase o něco vylepšil záložník Tomáš Rosický, když mu ve středu hlásil aktuální stav léčby své zraněné nohy. Zdravotní stav kapitána národního týmu se za poslední týden totiž znovu o trochu zlepšil a fotbalista se už začíná těšit, až dostane povolení k zahájení přípravy. To se ale ještě nestalo, hráče Arsenalu ještě čeká několikadenní rehabilitace v Česku, kde zůstane do konce týdne.

Článek

Rosický po týdenním pobytu ve vlasti ve středu o svém stavu informoval na svých internetových stránkách. "Moje zranění se zase o něco zlepšilo, ale ještě budu stále rehabilitovat. Jaká bude další prognóza však nechci nyní předjímat, to možná poznám, až začnu s tréninkem. Konkrétní termín zapojení do přípravy ale ještě neznám, to ukážou příští dny," uvedl záložník, který prodloužení svého pobytu konzultoval se zástupci Arsenalu.

Reprezentační špílmachr se léčí se zánětem podkolenních šlach od ledna letošního roku. V utkání proti Fulhamu si 19. ledna přivodil zhmoždění kolene, z něhož pak vznikly komplikace v podkolenní oblasti. Ještě 26. ledna se na pár minut snažil zapojit do utkání s Newcastlem, ale záhy musel odstoupit. Po krátkodobé léčbě se snažil vrátit do tréninku, ale bolesti neustávaly a jeho léčba se tak protáhla.

Arsenal proto v polovině ledna naznačil, že už nepočítá s jeho uzdravením do konce sezony. Podle trenéra Arséna Wengera dokonce není vyloučeno, že fotbalista nestihne ani červnové mistrovství Evropy. Klub však svolil, aby se Rosický na nějaký čas svěřil do péče lékařů a fyzioterapeuta Pavla Koláře. A jak se zdá, pražský pobyt mu zatím jde k duhu, i když přesný termín svého zapojení do tréninku ještě Rosický nezná.

Reklama

Související témata: