Hlavní obsah

Košťál potvrdil čtyři trenérské kandidáty

Karel FeltPrávo

Na místo trenéra české fotbalové reprezentace jsou už jen čtyři kandidáti – Ivan Hašek, Karel Jarolím, Vítězslav Lavička a Petr Rada. Právu to potvrdil Vlastimil Košťál, místopředseda ČMFS a manažer reprezentace, pověřený navržením kandidátů na funkci trenéra.

Článek

„Už jsem osobně hovořil s Karlem Jarolímem a Petrem Radou. V nejbližších dnech se sejdu i s Vítězslavem Lavičkou a po návratu z Dubaje počítám se schůzkou s Ivanem Haškem. Jeho úvahy, že jde jen o hru, nejsou na místě. Hašek má stejné šance jako zbývající tři kandidáti,“ zdůraznil Vlastimil Košťál.

Teď jde o úspěch v lize

„Reprezentace pro mne v tuto chvíli není téma. Soustředím se na Slavii, proto se k tomu nebudu vyjadřovat,“ nechtěl Karel Jarolím ani potvrdit setkání s Košťálem. „Reprezentací se teď nezabývám. V Teplicích jsem také o rok prodloužil smlouvu. Ve spekulacích o novém trenéru reprezentace mi vadí, co se píše. Hodnotí mě někdo, kdo mne vůbec nezná. Musím se s tím vypořádat. Pro mne je v tuto chvíli nejdůležitější, aby Teplice dohrály co nejlépe ligu. Od 18. května se soustředím na reprezentaci, aby co nejlépe uspěla na EURO. Všechno ostatní je pro mne tabu,“ odpověděl diplomaticky Petr Rada.

Košťál zcela nevyloučil, že v případě účasti v semifinále by oslovil i stávajícího kouče Karla Brücknera. Ten však už v březnu oznámil, že po šampionátu pokračovat nebude. Pro takový případ má pro něj Košťál připravenou jinou, dosud nespecifikovanou nabídku.

V zahraničí nehledá

„O pátém kandidátovi v této době neuvažuji. Funkci jsem nenabízel ani Jozefu Chovancovi, jak se šuškalo, a nehledám ani v zahraničí,“ odmítl Košťál další spekulace, stejně jako názor svazového místopředsedy Jiřího Kubíčka, aby se na výběru trenéra podílely kluby obou nejvyšších soutěží.

„To je čirý populismus. Trenéra vybere z navržených kandidátů výkonný výbor ČMFS, což mu přísluší podle norem. Nerozhodnu o něm ani já. Mám jen jeden hlas. Mým úkolem je vybrat kandidáty, promluvit s nimi o jejich zájmu o funkci trenéra reprezentace a představách o této práci. Kandidátku pak jako jeden materiál předložím výkonnému výboru. Nic ale nebude uzavřeno do skončení evropského šampionátu, šance celého kvarteta jsou rovnocenné,“ zdůraznil Košťál.

Reklama

Související témata: