Hlavní obsah

Šírl: Nejsem typ, který může trénovat na 70 nebo 80 procent

PRAHA

Čerstvý držitel trofeje pro vítěze Poháru UEFA Radek Šírl nyní čeká, zda-li se jeho zdravotní stav zlepší natolik, aby mohl odcestovat na závěrečný kemp české fotbalové reprezentace před blížícím se mistrovství Evropy. Obránce Zenitu Petrohrad trápí zranění postranního vazu v pravém koleni, které si přivodil na tréninku.

Článek

„Stalo se mně to asi před čtrnácti dny. Na tréninku mně na koleno šlápl spoluhráč a poranil mně postranní vaz. Není pevně upevněn a klouže,“ popsal své potíže Šírl, který si postižené místo musí tejpovat. Navíc středeční finále Poháru UEFA odehrál pod injekcemi. „Dá se říci, že koleno vydrželo, ale večer po utkání to hrozně bolelo,“ řekl Šírl a doplnil, že poslední tréninky musel absolvovat pouze na 50 procent a když nemusel, tak pravou nohou nekopal.

Pokud by ho trenér Brückner oslovil s pozvánkou do reprezentace, byl by velice rád. Ale pokud nebude stoprocentně připraven, tak by na přípravný kemp nejel. „Nejsem typ, který může trénovat na 70 nebo 80 procent, natož hrát. V takovém případě bych nebyl pro reprezentaci platným hráčem. Za týden, za čtrnáct dní ale může být vše jinak,“ nepropadá skepsi Šírl.

S koučem národního celku Karlem Brücknerem se sedmadvacetiletý obránce spojí po příletu do Ruska. „Trenérovi řeknu, v jakém jsem stavu. Pokud budu v pořádku, rád pojedu. Každopádně mě velice těší, že si na mě kouč vzpomněl,“ pokračoval.

Karel Brückner na středeční tiskové konferenci oznámil třiadvacetičlennou nominaci na mistrovství Evropy, ve které Šírlovo jméno nefigurovalo. „Radek Šírl má problémy s kolenním kloubem pravé nohy a ve finále Poháru UEFA jde do rizika. Neví, co to bude dělat, zranění prý přetrvává už tři týdny. Zavoláme si po finále,“ řekl na tiskové konferenci kouč.

Poslední slovo tak budou pravděpodobně mít lékaři národního týmu, se kterými bude Šírl svůj zdravotní stav konzultovat.

Reklama

Související témata: