Hlavní obsah

Fotbalista Šírl přijede na pondělní reprezentační sraz

Vítěz Poháru UEFA Radek Šírl přijede na pondělní reprezentační sraz do Prahy. Sedmadvacetiletého fotbalistu petrohradského Zenitu v pátek pozvalo vedení národního mužstva, aby zjistilo, jaký je stav jeho zraněného kolena.

Článek

Šírlovo jméno původně figurovalo mezi 23 nominovanými na rakouské soustředění, ale sám hráč na poslední chvíli zavolal trenéru Karlu Brücknerovi a omluvil se kvůli přetrvávajícím potížím s kolenem.

Ve středu však Šírl zvládl odehrát finálový zápas Poháru UEFA, v němž se v Manchesteru podílel na vítězství Zenitu nad Glasgow Rangers 2:0 a zisku trofeje. Ve čtvrtek se pak nechal slyšet, že mu jeho stav zřejmě dovolí zúčastnit se reprezentační akce.

Vedení národního týmu v pátek pozvalo Šírla na sraz, což ale podle oficiálního svazového webu neznamená, že se hráč vrací do nominace.

"Chceme, aby se podrobil důkladné prohlídce u našich lékařů v Praze, abychom zjistili skutečný stav jeho kolena. A rovněž jsme si vyžádali od Petrohradu veškerou zdravotní dokumentaci. Teprve pak se rozhodneme, jak v celé záležitosti budeme pokračovat, tedy jestli Radek Šírl zůstane s týmem, nebo ne," vysvětlil tiskový mluvčí národního týmu Lukáš Tuček.

Reklama

Související témata: