Hlavní obsah

Rozehnal: Měl jsem obavy, zda nevypadnu z reprezentace

Český reprezentační obránce David Rozehnal se v létě minulého roku stěhoval z Paříže do Newcastlu a cestování pokračovalo také v zimě. V anglickém celku nanastupoval podle svých představ a z ostrovů tak zamířil do Itálie. Tam hájí barvy Lazia Řím. "Na začátku jsem byl z působení v Laziu rozčarovaný, ale byl to správný krok. Neudělal jsem špatně," uvedl Rozehnal v rozhovoru pro Právo.

Článek

Minulá sezóna určitě nebude patřit k vašim oblíbeným. V létě jste přestoupil z Paříže do Newcastlu. V zimě jste se stěhoval do Lazia, ale ani tam jste nehrál pravidelně. Jak jste s posledními měsíci spokojen?

Čekal jsem přece jen víc. Ale když jsem v letadle cestou do Prahy na sraz reprezentačního týmu sezónu hodnotil, nebyl ten konec zase tak špatný. Nastupoval jsem od začátku a připadal jsem si jako v Paříži, když jsem hrál pravidelně.

Nelitujete svého rozhodnutí odejít z Newcastlu do Lazia?

Ne! Nastoupil jsem k patnácti zápasům. Nevím, jestli bych hrál v Newcastlu víc. Byl to správný krok. Neudělal jsem špatně.

Jak se po nepříliš vydařené sezóně cítíte před ME?

Psychicky i fyzicky silný. Po posledních zápasech jsem ve stejném rozpoložení, jako když jsem odehrál v minulém ročníku za Paříž šedesát zápasů. V závěru sezóny v Laziu jsem se dostal do formy a byl platným členem.

Neměl jste v průběhu jara strach, že vypadnete z kádru národního týmu?

V jednu chvíli jsem obavy měl. Myšlenky, že bych v týmu nemusel být, ve mně vážně hlodaly. Ale věřil jsem, že do nominace pro soustředění v Rakousku se dostanu a trenéra Brücknera přesvědčím, že do kádru patřím.

Jaký bude váš další osud?

Rád bych zůstal v Laziu. Pokud neuplatní opci, nebudu mít jinou možnost než se vrátit do Newcastlu. I když nijak netajím, že bych preferoval cokoliv jiného. Přece jen tam zůstal stejný trenér, jako když jsem odcházel. Ale nebyl bych z návratu zapšklý. Prostě bych sklopil uši a bojoval o místo.

Poznal jste během půl roku v Anglii, že tamní liga není svým stylem pro vás?

Soutěž byla těžká. Někdy to nebylo tak fotbalové, jak bych si přál. V Itálii je fotbal jiný.

Platí, že minulých dvanáct měsíců fotbalové kariéry byste nejraději vymazal?

Rozhodně ne. Vážně se po všech těch zážitcích, byť byly všelijaké, cítím silnější. A dou -fám, že lepší část sezóny přijde teprve teď na mistrovství Evropy.

Reklama